Här tappar Boris Johnson det helt under tal – hyllar Greta Gris

Boris Johnson hyllar Greta Gris under kritiserat tal.

– Hur mår du? frågar den oroliga journalisten efter att premiärministern Boris Johnson fullkomligt tappat det under sitt tal för näringslivshöjdare.
Storbritanniens ledare är först helt tyst i 22 sekunder, innan han börjar mumla om diktatorn Lenin – och hylla Greta Gris.
Se det kritiserade talet där Boris Johnson beter sig märkligt.

Premiärminister Boris Johnson, 57, höll i måndags kväll tal för näringslivshöjdare i Storbritannien. Ledaren för landet skulle marknadsföra sitt nya tiopunktsprogram för landets nya gröna tillväxt – som bland annat innehåller att systemet för laddstolpar för elbilar ska byggas ut.

Men i stället börjar premiärministern brumma högljutt – efter att han helt tappat bort sig i talet och var tyst i över 20 sekunder, enligt Aftonbladet.

Mitt i talet börjar Boris Johnson även hylla Greta Gris. Premiärministern har nyligen besökt nöjesfältet Greta Gris värld, enligt The Sun. Ett besök som inte lämnat den 57-åriga premiärministern oberörd.

Kritiseras för märkligt beteende framför näringslivshöjdare.

Foto: Andrew Parsons / No10 Downing St

Premiärministern är tyst – i 22 sekunder

Mitt i talet tystnar Boris Johnson. I 22 sekunder. Premiärministern börjar att närmast panikartat bläddra i sina papper – och efter flera ”Ursäkta mig” fortsätter han sitt tal med att tala om en barnboksfigur.

Han berättar varmt om Greta Gris och hylla barnbokskaraktären, trots att ämnet kändes långt bort från både elbilar och näringslivshöjdare.

– Greta Gris värld är verkligen min typ av ställe. Väldigt säkra gator, disciplin i skolorna och stort fokus på kollektivtrafiken, även om de är lite stereotypa om Pappa Gris, säger Boris Johnson enligt Aftonbladet.

SD-politiker häktad – är misstänkt för styckmord: ”Obehagliga uppgifter”

Gjorde ”vroom, vroom”-ljud

Men Storbritanniens premiärminister Boris Johnson är inte färdig där.

I talet jämför han sig själv med Moses, som inom flera religioner är en profet. När Boris Johnson väl börjar tala om elbilar – anledningen till att han är där – börjar premiärministern göra brummande ”vroom, vroom”-ljud.

– Jag sa till mina tjänstemän att de nya tio budorden var att: ”Ni skall utveckla industrier som havsbaserad vindkraft, väte, kärnkraft och kolutvinning”, berättade Boris Johnson stolt i talet, enligt SVT Nyheter.

”Vroom, vroom”, meddelar premiärminister Boris Johnson.

Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Shutterstock

Sedan är det dags för Boris Johnson att citera lite historiska personer i sitt tal – som fortfarande ska handla om grön tillväxt – med att citera den sovjetiska diktatorn Vladimir Lenin. Som bekant en röd förkämpe, snarare en kanske grön.

Flera kritiska till Boris Johnson

Många oroliga röster höjs nu inom det konservativa partiet angående premiärministerns hälsotillstånd. Flera parlamentsledamöter har utryckt sin oro. Seniora medlemmar i partiet har också kritiserat Boris Johnsons hantering av partiet på den senaste tiden. Även näringslivshöjdare var tveksamma till Boris Johnsons märkliga och bisarra utfall under talet, enligt SVT Nyheter.

Själv meddelar premiärministern att han är nöjd med sin instats.

– Jag tror att folk tog till sig den stora majoriteten av de poänger jag ville framföra, och jag tyckte att det gick bra, sa premiärminister Boris Johnson efter talet, enligt SVT Nyheter.

The Guardians kommentator John Craze kallar premiärministerns beteende under talet för ett ”bisarrt sammanbrott”.

”Den enda logiska förklaringen är att Johnson var hög på Mandrax. Hur ska man annars förklara hans improviserade haveri?”, frågar sig den politiska kommentatorn.

Ulrika Jonssons barnbesked efter fyra barn och tre äktenskap: ”Orättvisa”

LÄS OCKSÅ: Ex-fruns ärliga ord om äktenskapet: ”Omöjligt att leva med Boris”

LÄS OCKSÅ: Barnmorskor krävde högre lön – kan behöva betala skadestånd

Foto: OWEN HUMPHREYS, USA TODAY Network

Senaste nytt