Blev pappa som 83-åring: ”Vill leva tills jag är 105”

Alberto och Estefania.

FOTO: Instagram
Alberto Cormillot blev pappa som 83-åring och trots att många är skeptiska till händelsen är han och hans 48 år yngre fru inte oroliga för framtiden, skriver Femina.
Barnet tröttnar på pappan – sparkar bort mobilen
0:25

Efter reklamen: Barnet tröttnar på pappan – sparkar bort mobilen

(0:25)

Slå på ljud

Alberto Cormillot, 84, gifte sig med sin unga fru Estefanía Pasquini 2019. Giftermålet fick många att höja på ögonbrynen eftersom paret har en ålderskillnad på 48 år och än mer häpnade blev de när Estefanía blev gravid. År 2019 välkomnade Alberto och Estefanía deras son Emilio.

Paret bor i Argentina där Alberto länge arbetat som läkare och näringsfysiolog. Han har varit välkänd i läkarkretsarna och varit mycket framgångsrik, men på senare dar är han mer känd för sitt annorlunda familjeliv. Ett familjeliv som ifrågasatts från flera håll – även av Albertos egen familj.

"Ni får ett barn ihop och han kommer inte alltid vara där"

Trots att Alberto och frun Estefanía är överlyckliga över att ha fått ett barn har det inte bara varit hejarop. Många har ifrågasatt hur länge Alberto kommer kunna finnas kvar i sonens liv, men det är inget som paret oroar sig över.

– Allt som folk pratar om nu har vi redan pratat om i tre månader. Jag har inte ställt frågan om min ålder till mig själv, jag gör det nu eftersom andra människor har börjat nämna det, säger Alberto.

Men kanske har familjen anledning att vara oroliga över hur mycket tid som återstår. 83-åringen har hunnit drabbats cancer två gånger och ett flertalet skador på äldre dar, men han har ändå ett ambitiöst mål – att bli 105 år gammal.

Estefanías vänner och familj har dock intygat att mamman, när hon väl blir ensam, inte behöver oroa sig.

– Det sägs inget som jag och Alberto inte vet eller har pratat om. Jag har pratat med mina vänner som har sagt "ni får ett barn ihop och han kommer av logiska skäl inte alltid vara där. När han är borta så kommer vi att hjälpa dig fram", berättar Estefanía.

Sladdbarnet

Alberto har sedan tidigare två barn, dottern Reneé och sonen Adrián. Papparollen är alltså inget nytt för honom och han har redan 50 års erfarenhet av jobbet. De båda barnen har varit positiva till ett sladdsyskon, trots att Reneé till en början tyckte det var jobbigt.

– Min son har sagt att nu har han någon att kasta boll med och att han alltid har önskat sig en lillebror, säger Alberto.

Att Alberto inte lever för alltid är en självklarhet och han har redan börjat förbereda en gåva till sonen Emilio som ett minne av sin pappa.

– Jag har skaffat honom en telefon, dit jag skickar WhatsApp-meddelanden, ljudinspelningar, bilder och berättar vad jag gör, berättar 83-åringen.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN