Bert Karlsson polisanmäls efter offentliga hånet mot familjen: ”Lågt”

09 dec, 2021 
https://image.hant.se/IMG_1496.jpeg.jpg?imageId=7520966&x=0&y=9.9009900990099&cropw=100&croph=69.306930693069&width=1318&height=1318
Gustav Motte
Bert Karlsson kallade politiken för ”Kim Jong-Un” – framför 16-åriga dottern. OBS: Bild åt höger ej från tillfälle.
Bert Karlsson har hamnat i trubbel.
Från scen ska den kända profilen kallat lokalpolitikern Fredrik Nordström (S) för ”Kim Jong-un” – när politikerns 16-åriga dotter satt i publiken.
– Jag har kallat honom för det under flera år, säger Bert Karlsson, till Aftonbladet.
Annons
Gammal dam blir fälld av brandslang
Gammal dam blir fälld av brandslang

Bert Karlsson, 76, har efter en föreläsning för gymnasieelever i blivit polisanmäld av Skara kommun.

Förelösningen hölls på en gymnasieskola i Skara kommun och skulle handla om företagande och entreprenörskap – ett ämne som inte främmande för den framgångsrike entreprenören, skivbolagsdirektören och politikern Bert Karlsson.

Kallade politikern för ”Kim Jong-Un”

Men plötsligt urartade föreläsningen när profilen kallade oppositionsrådet i Skara kommun, Fredrik Nordström, 50, (S), för den nordkoreanska diktatorn ”Kim Jong-Un”. Vad Bert Karlsson inte visste var att politikerns 16-åriga dotter satt i publiken.

– Han gick till grova personangrepp mot hela min familj men med udden riktad mot mig. Han kallade mig för Kim Jong-un, säger Fredrik Nordström, till Aftonbladet.

För Aftonbladet berättar Fredrik Nordström att ingen lärare på gymnasieskolan ingrep när Bert Karlssons kastade hån och anklagelser omkring sig.

Annons

Den förste som ingrep vad en klasskamrat till lokalpolitikerns 16-åriga dotter. Från publiken upplyste klasskamraten skrikandes att dottern satt i publiken.

Diktatorn i Nordkorea, Kim Jong-Un.
Oppositionsrådet i Skara kommun, Fredrik Nordström (S).

– Om man svingar så vilt som Bert Karlsson och sjunker så lågt bör man kanske fundera över det.

Är van vid påhopp från Bert Karlsson

Fredrik Nordström berättar att påhopp från Bert Karlsson inte är ovanligt. Men att dottern blir en del av profilens pajkastning tillhör inte vardagen. Pappa Fredrik Norström säger att dottern blev upprörd och ledsen efter händelsen.

Annons

Skara kommuns skolchef har nu skickat in en polisanmälan efter händelsen, enligt Aftonbladet. Den socialdemokratiska lokalpolitikern tycker det är starkt av kommunen att ta ställning efter attacken.

Jämförde lokalpolitikern med diktatorn – men ångrar inget.

Bert Karlsson är inte ångerfull – trots dottern i publiken

Bert Karlsson ångrar ingenting. Han berättar att han kallat lokalpolitikern för nordkoreas diktator Kim Jong-Un under flera år. För Aftonbladet bekräftar profilen att händelsen under föreläsningen har hänt.

Men Bert Karlsson menar att han förföljs av Fredrik Nordström.

– Det var inga konstigheter egentligen. Vi kom in på varför jag flyttat från stan. Bakgrunden är ju det här före detta kommunalrådet som gjorde allt för att knäcka mig. Därför flyttade jag från stan. Jag var förföljd säger han.

Annons

Att den 16-åriga dottern befann sig i publiken tycker profilen var tråkigt. Men samtidigt så menar profilen att han vanligtvis inte tar hänsyn för sådant – utan han säger vad han tycker.

Bert Karlsson menar också att polisanmälan flyttar fokus från riktiga problem i skolan.

Foto: MASKOT, Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT

Annons