Bebisfesten startade storbrand – dyra skulden för paret

Bebisfesten startade storbrand.

Paret hade bestämt sig för att hålla en så kallad Gender reveal-fest utomhus där de skulle avslöja könet på bebisen i magen.
Men det exploderande fyrverkeriet med antingen rosa eller blå färg avslöjade inte bara barnets kön under festen – utan startade också en storbrand.

Under en Gender reveal-fest, som är en slags tillställning där man avslöjar könet på bebisen i magen för vänner och familj, gick det inte riktigt som paret från Alberta i Kanada hade tänkt sig.

Under festen skulle de avfyra en slags färgkanon där rosa färg kommer ut om det är en flicka och blå färg kommer ut om det är en pojke. Men när stunden var inne och man skulle avslöja könet på bebisen i magen hände det som inte fick hända.

Under själv explosionen tog det eld i marken och en brand började snabbt att sprida sig. Branden växte i storlek till ungefär hälften av en kanadensisk fotbollsplan.

FÅ FLER FASCINERANDE OCH SPÄNNANDE NYHETER OM AKTUELLA HÄNDELSER: In och följ Hänt Nyheter på Facebook här!

Blev en dyr bebis-fest

Förutom ett gäng lokala personer som försökte släcka branden fick man tillkalla tio brandmän för att kunna stoppa elden. Efter att branden släcktes utfärdades en bot på 600 dollar, vilket motsvarar ungefär 5000 svenska kronor, så man kan säga att det blev en dyr fest för paret.

Just fyrverkerier och andra typer av exploderande mål har man haft så stora problem med på denna plats i Kanada att man har infört en lag att man måste ha ett skriftligt tillstånd om man vill använda dem. Detta infördes redan 2017.

LÄCKAN Lämnade in mobilen på lagning – då spreds nakenbilderna

Stora problem i hela Nordamerika

Ser man till till femårsgenomsnitt så är det 68 procent av alla bränder i området som är orsakade av människor. Men förra året var det hela 88 procent. Hittills i år har 76 procent av bränderna orsakats av människor.

Flera skogsbränder har kopplats till just Gender reveal-fester under de senaste åren i hela Nordamerika.

LÄS OCKSÅ: Rekordmamma födde tio barn samtidigt (?) – trodde hon väntade åtta

LÄS OCKSÅ: Amanda, 31, mördade pojkvännen för att kunna gifta sig med sin PAPPA

FOTO: Kostiantyn Postumitenko/AP