extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Bebisen Armani föddes med ”Hulken-armar” – så lever hon i dag

26 sep, 2023 
Bebisen Armani föddes med ”Hulken-armar” – så lever hon i dag.
Chelsey Milby fick en chock när hon fick beskedet att henne dotter i magen led av en mycket ovanlig sjukdom och skulle födas med ”Hulken-armar”.
Så lever familjen i dag nio månader efter förlossningen.
– Hon är bokstavligen min mirakelbebis och vi älskar henne bara så mycket, säger mamman till Metro.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Smarta bebisen lyckas fly från sin spjälsäng
Smarta bebisen lyckas fly från sin spjälsäng

När mamma Chelsey Milby, 33, blev gravid med sitt tredje barn trodde hon först att hon skulle få trillingar eftersom hennes mage var så stor.

Men när den blivande mamman från Kentucky, USA, gjorde ett ultraljud i vecka 17 fick hon ett chockartat besked.

Det visade sig ett bebisen i magen hade en allvarlig form av lymfangiom, som orsakar godartade utväxter i lymfkärlen. Det innebär att man föds med en onormalt stor bröstkorg och armar.

Mammans chock efter beskedet om bebisen

Trots att läkare gav hennes ofödda barn noll procents chans att överleva, ville Chelsey fortsätta med sin graviditet.

– Jag hade aldrig hört talas om diagnosen förut. Och ärligt talat jag tittade på bilder på folk som drabbats av den, och jag blev chockad, säger hon till Metro och fortsätter:

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

– När jag fick reda på det, om jag ska vara ärlig, var jag förkrossad. Jag förstod inte vad som hände, vad som gick fel, eftersom jag hade två andra friska barn och jag grät varje dag.

Men trots chockbeskedet övervägde paret aldrig abort.

– De gav henne bokstavligen noll procent chans. De sa att hon inte skulle klara det och att hon förmodligen inte skulle gråta när hon kom ut, säger mamman.

Tvingades till kejsarsnitt

På grund av bebisen ovanliga storlek upplevde Chelsey Milby en extremt svår graviditet.

– Min kropp höll på att stängas av. Jag vägde nästan 90 kilo och min hälsa blev riktigt dålig. Jag led varje dag. Jag kunde aldrig sova. Jag var extremt sjuk, säger hon till Metro.

På grund av hälsorisken så bestämde läkarna sig för att göra ett kejsarsnitt redan i vecka 33.

Annons

– Till allas förvåning kom hon ut gråtande och alla i rummet var känslosamma. Ingen visste vad som skulle hända, säger mamman.

Så lever Armani i dag

Strax efter att bebisen, som fått namnet Armani, fötts påbörjade hon en behandling på ett specialistsjukhus. Sedan dess har hon genomgått flera operationer för att ta bort extra vätska från hennes kropp, men har fortfarande massor av överflödig hud.

I dag har Armani hunnit fylla nio månader och ska opereras igen senare i år. Då kommer läkarna dra ut extra lymfkärl som ska hjälpa hennes kropp att krympa ner till rätt storlek. Under de kommande åren kommer hon att genomgå en operation för att ta bort den extra huden.

Mamma Chelsey tror att hennes dotter kommer att kunna leva ett normalt och smärtfritt liv.

– Hon har mycket extra hud. Allt kommer att försvinna och hon kommer att bli en normalstor bebis. Hon kommer bara att få ärr från operationerna.

Annons

– Vi försöker göra allt för den här bebisen och ge henne ett så bra liv som möjligt. Hon är bokstavligen min mirakelbebis och vi älskar henne bara så mycket, säger mamman till Metro.

FOTO: FACEBOOK/TIKTOK

Annons