Axelina, 36, blev kär i Benny och Erik – så lever alla tillsammans

Axelina Lundkvist, Benny Lundkvist och Erik Häggström
Exklusivt

Axelina, Benny och Erik lever ihop.
Nu berättar de om relationen, barnen, sexlivet och alla fördomar som de möter.
– I människors huvud blir det som att vi lever i en ormgrop, att barnen måste sitta och titta på, säger Erik.

Axelina Lundkvist, 36, och Benny Lundkvist, 37, hade varit ett par i 18 år, och gifta i 14 år, när de bestämde sig för att separera. Förhållandet hade stött på problem och de hade tjafsat om småsaker under en period. Man kan säga att det blev ”en knut på sladden”, som Benny så fint uttrycker det.

Benny flyttade ut och mitt i allt kaos fick Axelina stöd av Erik Häggström, 38, som hon var bekant med sedan tidigare. Han fanns där när tiderna var svåra och så småningom växte vänskapen till kärlek.

Axelinas känslor för Benny fanns dock kvar, och det var ömsesidigt. Hon visste inte vad hon skulle göra och förklarade för Erik att hon saknade Benny och var kär i båda två.

– Först var det givetvis lite jobbigt att få höra en sån sak. Nu satt hon inte dagligen och sa ”jag saknar Benny”, men hon mådde dåligt och visste inte hur skulle komma vidare och komma förbi honom. Räddningen är att hon varit ärlig med allt sedan dag ett, säger Erik.

Bennys sorg: ”Blev nattsvart ett tag”

Benny tyckte det var tungt att se Axelina och Erik tillsammans. Han kunde inte släppa den 18 år långa kärleken.

– Det blev nattsvart ett tag, säger Benny.

Till slut orkade inte Axelina mer. Sex månader efter separationen ställde hon ett ultimatum: antingen lämnar ni mig eller så testar vi att leva tre i en relation.

– Det gick inte längre på något vis. Du mådde sämre och sämre, och hittade ingen lösning över huvud taget på nånting, säger Erik.

I drygt två månader höll de det hemligt för familjen. De delar sex barn tillsammans. Axelina och Benny har tre barn tillsamman, och Axelina har även barn från ett tidigare förhållande. Erik har två barn sedan tidigare.

– Vi visste ju inte om det skulle funka och innan man vet det ska man kanske inte uttala det så tydligt framför barnen. De har alltid varit viktigast, säger Erik.

Erik Häggström, Axelina Lundkvist och Benny Lundkvist

Erik, Benny och Axelina höll relationen hemlig i några månader, innan de visste om det skulle falla väl ut eller inte. ”Barnen har alltid varit det viktigaste”, säger Erik.

Privat

”Du kanske kan skippa att trekanterna haglar”

Familjen på nio bor i en villa i Bjästa, en liten ort strax utanför Örnsköldsvik. De säger att folk tidigt började spekulera om relationen och att de har fått höra kommentarer som ”det är sjukt”, ”onaturligt” och ”inget som barn ska växa upp i”. Folk verkade mer eller mindre tro att allt var en stor sexfest.

– I människors huvud blir det som att vi lever i en ormgrop, att barnen måste sitta och titta på. Det säger väl mer om dem än om oss. Vi är världens normalaste familj i hushållet, bara att vi är en till, säger Erik.

Det är också trions sexliv som folk är mest intresserade av. Är alla tre hemma sover de alltid tillsammans och de har också satt upp tydliga regler för vad som gäller så att alla är bekväma i relationen och känner tillit.

– Är vi alla tre så kör vi tre, så är det alltid. Det ska inte finnas en chans att hitta de andra två i soffan bara för att man gick ut en sväng, säger Erik.

– Du kanske kan skippa att trekanterna haglar i rubrik i alla fall? säger Axelina.

Benny Lundkvist, Axelina Lundkvist och Erik Häggström

Benny, Axelina och Erik ligger i sin gemensamma säng som de alltid sover i tillsammans. ”Du kanske kan skippa att trekanterna haglar i rubriken?” säger Axelina

Privat

”Hon ger lika mycket kärlek till båda två”

Benny och Erik säger att de inte har någon sexuell attraktion till varandra. Det är kärleken till Axelina de delar. Men det finns samtidigt en kemi som gör att de inte tröttnar på varandras sällskap och saknar ofta varandra när den andra är iväg.

De tycker att det funkat hur bra som helst och att ingen har känt någon form av svartsjuka.

– Hon ger lika mycket kärlek till båda två, det är ingen som känner sig utanför, säger Erik.

– Nej, och många frågar mig ”åh, det måste vara så himla jobbigt att ha två”. Men när man har den kärleken, den innerliga kärleken, så behöver jag inte göra så mycket, det kommer av sig självt, säger Axelina.

FRILEK Mammans intima stunder med männen – efter makens begäran

Erik friade till Axelina: ”Jag har haft ett litet krav”

Den 25 augusti, på Bennys och Axelinas bröllopsdag, friade Erik till Axelina i ett meddelande på deras gemensamma Instagram.

Eftersom man inte kan vara gift med två personer i Sverige kommer det bli en symbolisk kärleksceremoni nästa sommar.

– Axelina har ju tjatat litegrann, det har hon ju gjort. Till och med ungarna har tjatat lite. De har dragit runt hela sommaren och sagt ”Erik , Erik” och jag har svarat ”ja, och de har sagt ”du ska fria, du ska fria”, säger Erik och fortsätter:

– Jag har haft ett litet krav att Benny och Axelina inte ska ha sina vigselringar på sig, för det symboliserar de två och då kanske jag skulle ha känt mig lite utanför. Då får vi hitta på något som involverar alla tre.

Benny Lundkvist, Axelina Lundkvist, Erik Häggström

Erik frågade Benny om han fick fria till Axelina på deras bröllopsdag. Det fick han och i sommar kommer de ha en kärleksceremoni, då det rent juridiskt inte går att vara gift med två.

Privat

Därför gick de ut med sin historia

De ser flera fördelar med att leva tre i en relation. Det finns nästan alltid någon förälder som kan ställa upp och skjutsa barnen, eller vara närvarande i hemmet. Det finns även flera ekonomiska fördelar. Faktum är att allt är så bra att de inte ser några nackdelar, förutom människor som ifrågasätter deras sätt att leva.

– Det var därför vi gjorde en intervju i vår lokaltidning. Lite som ett håll käften till folk. Sen spred det sig, säger Axelina och fortsätter:

– I ett mindre samhälle är man inte lika anonym och normerna här är nog tydligare, att man ska leva på ett visst sätt.

LÄS OCKSÅ: Expert: Därför är män mer otrogna än kvinnor: ”Tar det till sin grav”

LÄS OCKSÅ: Varningssignalerna – så vet du om din partner är otrogen

Foto: Privat

Senaste nytt