Autumn Carver, 34, födde sitt tredje barn – var nära att dö i corona

Autumn Carver

Småbarnsmamman Autumn Carver kämpade för sitt liv – men är nu på bättringsvägen.
Hon drabbades av corona vid födseln av sonen Huxley och har legat på sjukhus sedan augusti.
– Hon fortsätter att kämpa, säger maken Zach Carver.
Slå på ljud

Småbarnsmamman Autumn Carver, 34, kämpade för sitt liv. Bara veckor innan hon skulle föda sitt tredje barn drabbades hon av corona. Hon hade kraftiga symtom, hög feber och lungproblem, och åkte in till sjukhuset.

Enligt People var tillståndet så allvarligt att hon fick flygas akut till ett annat sjukhus, Health Methodist Hospital i Indianapolis. Två dagar senare födde hon sonen Huxley med kejsarsnitt.

Sonen föddes 27 augusti, men en månad efter födseln hade Autumn Carver har inte fått träffa sin son, då hölls hon fortfarande vid liv med hjälp av en respirator.

Autumn Carver

Autumn Carver, 34, blev svårt sjuk i covid bara veckor innan födseln av sonen Huxley. I flera månader har hon kämpat för att komma tillbaka till ett normalt liv.

Facebook

Maken Zach: ”Fortsätter att kämpa”

Maken Zach Carver har hela tiden funnits vid sin frus sida på sjukhuset. Han har tidigare berättat om rädslan att förlora sin fru och att hon aldrig skulle få komma hem igen till familjen, som även består av barnen Harlow, 5, och Sadie, 3.

– Hon forsätter att kämpa. Jag är superstolt över henne. Förhoppningvis, inom en snar framtid, kommer hon kunna lämna sjukhuset tillsammans med mig. Hon är den bästa mamman man kan önska sig till sina barn, säger Zach Carver till tv-kanalen WTHR, enligt People.

Autumn Carver är ovaccinerad. Hon tog beslutet i samråd med en läkare efter att ha drabbats av missfall tre gånger. Enligt USA:s folkhälsomyndighet ökar risken kraftigt för att hamna på sjukhus eller dö om man väljer att inte vaccinera sig.

37-åriga fembarnsmamman död efter farliga beslutet

Positiva röntgenbilder: ”Lång tid”

Det tog mer än en månad innan Zach Carver kunde prata med sin fru. Men i slutet av september hade tillståndet förbättrats något och han uppgav att hon kunde ge honom leenden och klämma hans hand.

De senaste månaderna har Zachs föräldrar tagit hand om barnen, så att han kan vara på sjukhuset med sin fru.

– Röntgenbilderna visar att hon hela tiden blir bättre och läker. Det kommer bara ta lång tid. Jag finns vid hennes sida, håller hennes hand och viskar i hennes öra att hon kommer bli bra och att hon ska fortsätta kämpa.

Harlow, Autumn Carver och Sadie

Autumn Carver med döttrarna Harlow och Sadie.

Facebook

Makens fina ord: ”Hon lyser verkligen upp ett rum”

För att familjen ska få stöd ekonomiskt har man upprättat en Gofundme-sida. Målet är satt på cirka 530 000 kronor. I skrivande stund har man lyckats samla in drygt 470 000 kronor.

– Alla ni som tänker på Autumn... be en bön om för henne och hennes hälsa, så lungorna kan läka. Hon är den mest omtänksamma och kärleksfullaste personen jag någonsin träffat.

– Det säger jag inte bara för att hon är min fru. Hon lyser verkligen upp ett rum. Hon har ett fantastiskt leende. Hon är väldigt omtänksam och gör allt för att ta hand om sina vänner och familj.

Zach Carver och Autumn Carver

Zach Carver har hela tiden funnits vid sin frus sida. ”Hon lyser verkligen upp ett rum”, säger han.

Facebook

I november meddelade Zach att Autumn var på bättringsvägen, att hon börjat prata och kunde ta kortare promenader både på och utanför sjukhuset. Hon har nu också fått träffa nyfödda Huxley.

Autumn och jag uppskattar allt stöd under den här resan. Hon har varit upptagen hela dagen med en personlig tränare och även övat på sitt tal. Hon har kunnat gå utan någon hjälp” skriver maken på Facebook.

Autumn Carver

Autumn Carver är nu på bättringsvägen och har börjat ta kortare promenader. Snart hoppas hon få komma hem till sin familj.

Facebook

LÄS OCKSÅ: Sophie fick corona på semestern – fast på Mallorca

LÄS OCKSÅ: Småbarnsmamma död i tragisk olycka: ”En grym värld”

Foto: Gofundme, Facebook

SENASTE NYTT!