Armand Duplantis mammas stora oro över sonens prestation: ”Svårt”

Armand Duplantis, 22.

Foto: TT
Armand Duplantis har redan slagit världsrekord – trots att han har halva säsongen kvar.
Ett faktum som försvåra andra delen av årets tävlingar, menar Duplantis mamma, Helena.
– Det kommer bli svårt, säger hon, enligt TT.
0:29

Efter reklamen: Levengoods sextips till Armand Duplantis

(0:29)

Slå på ljud

Armand Duplantis, 22, slog i slutet av juli slog sitt egna världsrekord när han till allas stora förtjusning flög över ribban på 6,21 meter under Världsmästerskapen i friidrott I USA.

Ett imponerande hopp som bland annat lämnade flickvännen och sambon Desiré Inglander, 21 med glädjetårar, något Hänt tidigare har rapporterat om.

– Jag fattar ingenting, det är andra gången jag får se det här. Varje gång är lika chockerande. Han är helt otrolig, säger Desiré Inglander till Expressen och forsätter:

– Nu är jag mer så här, vem är du? Hur klarar man allt det här, med all press han har också. Det är så inspirerande, han kan göra vad som helst.

Och flickvännen såg att att Armand Duplantis fick fira ordentligt med bubbel. På sociala medier kunde man efter världsrekordet se paret fira den fantastiska prestationen tillsammans.

Armand Duplantis och Desiré Inglander.

KAI PFAFFENBACH

Mondo: ”Svårt att hitta orden”

Själv påstår världsmästaren Armand ”Mondo” Duplantis att han knappt minns något från hoppet. Och precis efter att han slagit världsrekord kunde man se en helt euforisk Duplantis springa runt och göra volter på arenan inför publiken, flickvännen Desiré Inglander och sin familj.

– Det är bara galet, jag minns ingenting av det som hände där, säger han till Sportbladet.

– Det är svårt att hitta orden faktiskt. Jag blev själv överraskad när jag inte rörde ribban eller någonting, säger fortsatte världsmästaren till tidningen.

”Han kan hoppa 6.40”

En som tror på hårt på Duplantis förmågor är hans pappa och tränare Greg Duplantis:

– Det var ett bra hopp, men han kan hoppa högre. Han kan hoppa 6.40. Om han skulle bli tvungen så skulle han kunna hoppa 6,30 redan nu. Om han blev pressad så skulle han göra det, säger Greg Duplantis till Sportbladet.

Hedvig Lindahl efter stora fiaskot: ”Håller inte med om...”

Svårt att hitta fokus – mamma orolig

Men Armand Duplantis är inte klar. För han har nämligen EM i tyska München. samt Diamond League kvar att genomföra i år. Men efter rekorden kan det bli svårt att hitta fokuset igen. Det menar åtminstone Armand Duplantis egna mamma, Helena Duplantis:

– Det har varit en sådan fysisk och psykisk urladdning efter VM. Nu har han halva säsongen kvar. Den största utmaningen blir att känslomässigt ladda mentalt. Det kommer att blir jobbigare än den fysiska delen. Förhoppningsvis kan han ladda om, säger hon till TT.

Helen och Armand Duplantis.

Foto: Bernd Thissen

Inte orolig: ”Jag att göra allt”

Om EM och Diamond League verkar däremot inte oroa 22-åringen allt för mycket.

– Nu är det svårt att fokusera på tävlingar, precis efter VM, där jag satte världsrekordet. Jag har klarat mina första målsättningar i år. Men när jag är på plats på banan kommer jag att göra allt, säger Armand Duplantis.

Han fortsätter:

– Jag vill alltid vinna. Det är alltid möjligt. När jag är på banan kan jag ge 110 procent. Jag har tillräckligt med motivation.

Sommarprat med skidåkaren Charlotte Kalla

Se klippet här!

Foto: TT

SENASTE NYTT!