vladimir putin

Anklagelsen mot Putin – berusad under sändning: ”Mummel och klagan”

Är Putin full?

Foto: YOUTUBE
Är Putin full?
I ett nytt klipp i samband med en fångutväxling mellan Ryssland och USA har fått världen att undra hur det står till med presidenten.
Vladimir Putin berusad: ”Vem var det som började”
0:30

Efter reklamen: Vladimir Putin berusad: ”Vem var det som började”

(0:30)

Slå på ljud

Sedan i februari 2021 har basketstjärnan Brittney Griner suttit i rysk fängelse. Hon dömdes till nio års fängelse – efter ryska myndigheter upptäckt cannabisolja i hennes bagge.

Tills nu. För nu har USA och Ryssland gjort ett spektakulärt fångutbyte. För att Ryssland skulle släppa den amerikanska basketstjärnan, så tvingades amerikanerna ge upp en spektakulär rysk fånge.

Nämligen vapenhandlaren Viktor Bout, 55. Han kallas för ”Dödens köpman” och anklagas för att sålt vapen över hela världen. Filmen Lord of War med Nicolas Cage, 58, i huvudrollen baseras delvis på vapenhandlarens liv.

Putin

Foto: YOUTUBE

Putin med ett glas champagne i högsta hugg

I samband med fångutväxlingen höll den ryske presidenten Vladimir Putin, 70, en presskonferens. Under presskonferensen fick välden se en belåten Putin som var nöjd över att ”Dödens köpman” numera är på rysk mark. I ett numera viralt klipp syns Putin snubbla runt med ett glas champagne i högsta hugg.

När pressen frågade om läget i Ukraina muttrade presidenten att alla för en massa väsen.

– Det är en massa väsen just nu om våra anfall mot energi-infrastrukturen i grannlandet. Ja, vi genomför det, men vem började? Vem anföll bron i Krim? Vem sprängde kraftledningarna till kärnkraftverket i Kursk? säger Putin enligt Aftonbladet.

– Ingen någonstans har sagt något om det här. Total tystnad. Gör vi något så blir det ett väldigt oväsen, mummel och klagan över hela universum, fortsatte Putin.

Foto: YOUTUBE

FRÅN FÖRSTASIDAN