Änkan Helen, 44, har drabbats av DÖDLIG cancer – döttrarna blir föräldralösa

Först dog familjen pappa John. Sen fick mamma Helen en dödlig cancerdiagnos. Nu är hon orolig för att sina barn kommer bli föräldralösa.

Först dog familjen pappa John. Sen fick mamma Helen en dödlig cancerdiagnos. Nu är hon orolig för att sina barn kommer bli föräldralösa.

Foto: GOFUNDME, TT
Änkan Helen riskerar att lämna sina två små barn föräldralösa.
För fyra år sedan dog familjens pappa av en oväntad blodpropp.
Nu fick den sargade familjen ett mardrömsbesked.
Mamma Helen Davy, 44, har drabbats av cancer.
— Jag är arg eftersom jag funderar över hur det hade kunnat bli om det hade upptäckts och behandlats tidigare.

Två små systrar riskerar att bli föräldralösa. För fyra år sedan dog deras pappa John av en oväntad blodpropp. Systrarna Annalise, 8 år och Kairen, 5 år, har nu fått ännu ett tragiskt bakslag i livet. Deras mamma Helen Davy, 44, fick nyligen beskedet att hon har fått cancer.

Helen Davy, 44, fick ett samtal ingen vill höra. Hennes läkare berättade för henne att hon drabbat av en dödlig cancervariant. Enbart ett par år efter att familjen förlorat sin pappa. Nu oroar sig mamma Helen Davy att hennes döttrar kommer bli helt föräldralösa – utan varken mamma eller pappa kvar i livet, skriver The Sun.

44-åriga Helen Davy fick ett mardrömssamtal

Familjen bor i Rotherham, Storbritannien. Ännu en gång har familjen drabbats av tragik. För ungefär ett år sedan började Helen Davy känna smärtor i magregionen. Helen Davy kolla då upp sig vad smärtan kunde bero på. Efter en tid fick hon mardrömssamtalet.

Maken John dog av en oväntad blodpropp. Systrarna Annalise, 8 år och Kairen, 5 år, har nu fått ännu ett tragiskt bakslag i livet. Deras mamma Helen Davy har drabbats av cancer.

Foto: GOFUNDME

44-åringen hade drabbats av pseudomyxoma peritonei. Förkortat PMP. En dödlig cancersjukdom.

Vad är PMP?

Pseudomyxoma peritonei är ett sjukdomstillstånd. Den börjar ofta med från blindtarmen. Obehandlat kan det leda till döden.

Goda resultat efter tumörreducerande kirurgi och behandling med cytostatika har rapporterats.

Sjukdomen är relativt ovanlig. Men har en förhållandevis resurskrävande behandlingen som innefattar operationer och kemoterapi.

Anledningen till varför människor drabbas av PMP är inte känt.

Olika symptom kan vara:

  • Gradvis ökning av midjestorleken
  • Bråck (en utbuktning på magväggen)
  • Aptitlöshet
  • Oförklarlig viktökning
  • Buksmärta eller bäckenvärk
  • Förändring av tarmvanan

Källa: LÄKARTIDNINGEN

Den modiga mamman från Rotherham sjukdom hade startat i blindtarmen. Av läkarna fick hon det dystra beskedet att hon det inte gick att operera bort. Cancern hade dessutom spridit sig till andra delar av kroppen.

Helen Davy berättade för den brittiska tidningen Yorkshire Post hur det käöndes att få det tragiska beskedet.

ÖGA FÖR ÖGA Mammans brutala hämnd mot maken

– De berättade att den var dödlig. Jag var så himla arg. Jag undrade vad som kunde ha hänt om jag upptäckt det tidigare – och fått behandling, sa 44-åriga tvåbarnsmamman till tidningen.

Efter diagnosen: Jag tänkte inte på mig – utan på mina barn

I dag försöker Helen Davy njuta av den tid hon har kvar med sina döttrar. Hennes make John dog vid 37 års ålder, efter en blodpropp. Han hade haft en sjukdom som gjorde honom utsatt för sjukdomen sedan han var 18 år gammal.

Hon kallar sin familj för ”De tre musketörerna”. Men det var innan Helen Davy fick sin dödliga diagnos.

Mamma Helen Davy får nu kemterapi. Hon vill kunna leva så länge som möjligt med sina barn.

Johanna Hanno/Bildhuset/TT

– Min första tanke när jag fick diagnosen var inte på mig själv, utan mina mina flickor. Och vad som skulle hända med dem. En av de första tankarna som slog mig var att sälja vårat hem, eftersom jag inte har några större besparingar. Men bestämde ganska snabbt att det var viktigt att behålla så mycket vardag som möjligt för mina flickor.

Första gången Helen Davy, 44, kollade upp sina buksmärtor gjorde inte läkarna något åt problemet. De misstänkte endast att det var blindtarmen. Men för två månader sedan hade Helen Davy hemsk smärta och tvingades då ge sig till sjukhus. Där upptäcktes hennes sjukdomstillstånd.

Helens cancer hade sprit sig över hela magen

Efter undersökningar upptäcktes det att hennes cancer hade spritt sig från blindtarmen till andra delar av tarmsystemet.

Men även till magen, grovtarmen och bäckenet. Helen Davy startade direkt kemoterapi, eftersom hon hoppas att få längre tid med sina döttrar. Trots sina symtom – och den tunga behandlingen lever hon och barnen ”som vanligt”.

Vänner till Helen Davy och cen drabbade familjen startade en GoFundMe-kampanj. GoFundMe-sidan som hennes grannar startade har redan nått omrking 180 000 kronor.

– Helen har stått starkt och gjort ett fantastiskt jobb med föräldraskap samtidigt som hon håller sitt varumärkesleende och positiva attityd hela tiden, skriver Helens Davys granne Paul på sidan.

LÄS OCKSÅ: Marie, 44, har förlorat båda sönerna och deras pappa i samma sjukdom

LÄS OCKSÅ: Mamman och hennes pojkvän misstänks mördat treåriga Kaylee-Jayde

Foto: Johanna Hanno/Bildhuset/TT, GOFUNDME

SENASTE NYTT!