extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Anhöriga till kvinnan i frysboxen: Sambon sa att hon var ute med hunden

20 mar, 2023 
https://image.hant.se/Maja-bild-2.jpg.jpg?imageId=8695329&x=15.178571428571&y=7.1428571428571&cropw=62.5&croph=62.5&width=1318&height=1318Maja Slobodnik
Adressen i Värmland.
En man i 60-årsåldern är misstänkt för brott efter att hans sambos kvarlevor hittats i en frysbox.
Nu berättar anhöriga för norska NRK att de inte hört från kvinnan sedan 2017.
När de besökte hennes adress i Värmland 2019 sa sambon att hon var ute med hunden.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nytt brott införs i terroristbrottslagen
Nytt brott införs i terroristbrottslagen

Under torsdagen hittade polisen i Värmland kvarlevor efter en försvunnen norsk kvinna i en frysbox. Nu misstänks kvinnans sambo, en man i 60-årsåldern, på sannolika skäl skyldig till grovt gravfridsbrott och brott mot griftefriden.

Under söndagen häktades mannen.

Enligt uppgifter till NRK som pratat med anhöriga till kvinnan hade de senast kontakt med henne över telefon före 2018. När de sedan åkte till hennes adress i Värmland 2019 var kvinnan inte där.

Sa att kvinnan var ute med hunden

Det var sommaren 2019 som den norska kvinnans släktingar började oroa sig. De hade inte hört från henne på över ett år och åkte till Värmland för att söka upp henne.

Men när de kom fram fanns kvinnan inte där. Det gjorde dock hennes sambo som enligt de anhöriga sa att hon bara var ute och gick med hunden.

Annons

– Grannar sa att de inte hade sett henne på ett år. Vi insåg då att någonting måste vara fel, säger en anhörig till NRK.

Polisen utanför bostaden.
Den häktade mannen ska ha erkänt till brottet i samband med att han vårdades på sjukhus, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Efter sitt besök i Sverige larmade familjen svensk polis.

– De bad polisen där borta göra något eftersom vi var så oroliga, säger den anhörige till NRK.

Nu misstänker polisen att kvinnan kan ha legat i frysboxen redan då.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare

Enligt en person som Aftonbladet pratat med är den häktade mannen en person som ”folk pratade om i bygden”. Han ska ha hyrt sitt hus av en person i bygden, men enligt grannar höll paret sig ofta för sig själva.

Polisavspärrningar.
Mannen har dömts för flera brott, bland annat rattfylleri, olovlig körning och snatteri.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare och enligt dokument som Aftonbladet tagit del av ska han ha flera skulder på sig. Han förekommer också i belastningsregistret och i Norge har han tidigare dömts för våldtäkt, enligt uppgifter till VG.

Annons

Mannens företrädare Stefan Liliebäck säger att mannen erkänt till att ha förvarat kroppen i frysen.

– Han erkänner att han gjort sig skyldig till gravfridsbrott, men förnekar att han gjort sig skyldig till mord, sa han i samband med häktningsförhandlingen på söndagen.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger åklagare Linda Karlsson.

FOTO: Peter Wixtröm/TT

Annons