extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

9-åringen trodde lappen på kläderna kliade – fasansfulla upptäckten

03 okt, 2023 
Adalynn McDowell fick ett spindelbett.
9-åringen trodde att hennes lapp i kläderna kliade.
Det visade sig dock vara betydligt värre än så.
– Hon sa att det kändes som en blixt i armhålan och sedan fick hon feberfrossa, säger mamma Jessica till People.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Smarta bebisen lyckas fly från sin spjälsäng
Smarta bebisen lyckas fly från sin spjälsäng

Fyrabarnsmamman Jessica Calvillos dotter Adalynn McDowell, 9, vaknade upp på morgonen och kände att lappen inuti hennes nattlinne kliade mot huden. Den kliade så mycket att hon till och med sa till sin mamma att hon ville slänga nattlinnet.

Efter frukosten lämnade mamma Jessica av dottern på skolan och hon var pigg och mådde bra. Men på eftermiddagen ändrades plötsligt allt.

– Hon sa att det kändes som en blixt i armhålan och sedan fick hon feberfrossa. Hennes hud var blek och svettig och hennes läppar var lila och hon bara huttrade. Hon kunde inte sluta skaka, säger mamman till People.

Så här såg bettet ut från början.

Vägran på sjukhuset

Jessica skyndade sig med Adalynn till akuten eftersom hon misstänkte att dottern kanske hade blivit biten av en spindel.

Annons

Men väl på sjukhuset stötte mamma och dotter på motstånd. Jessica förklarade alla symptom och uttryckte sin svåra oro, trots detta brydde sig sjukhuspersonalen knappt och sa att dottern inte hade fått något bett.

Recept.se Nyhetsbrev

Men mamman och henens syster som också åkt in insisterade på att var ett bett och till slut fick hon medicin mot det röda bettet.

Jessica som inte var nöjd med svaret åkte till en annan akutmottagning, men där påstod även de läkarna att 9-åringen mådde bra.

– Det krossade mitt hjärta eftersom jag är en mamma som är orolig för mitt barn. Jag ville att någon skulle hjälpa mig och jag kände att ingen brydde sig tillräckligt för att hjälpa mig. Och min 9-åriga dotter kände likadant och det krossade mitt hjärta ännu mer, säger mamman till People.

Tvingades stanna kvar på sjukhuset

De tvingades till slut att åka hem då de inte fick mer hjälp av läkarna. Men runt klockan fem morgonen efter blev Adalynns tillstånd betydligt värre och de tvingades åka in akut igen.

Annons

Väl på sjukhuset kunde läkarna bekräfta att 9-åringen blivit biten av spindelsorten brun enstöring.

– De sa till oss att hon behövde flyttas till ett barnsjukhus för ytterligare observation. De var tvungna att flytta henne två timmar bort, säger fyrabarnsmamma.

Adalynn tvingades stanna på sjukhuset i hela sex dagar då hennes tillstånd var så pass allvarligt.

Nu i efterhand är mamma Jessica så tacksam för alla läkare på barnsjukhuset och för att de förklarade allt på ett så enkelt och noggrant sätt så att både hon och Adalynn kände sig bekväma med allt som pågick.

– De väntade tills hon somnade för att diskutera vissa saker när de inte ville skrämma henne, säger hon och fortsätter:

– De var oroliga för att hennes njurar skulle stängdes av, särskilt efter att hon fått lämna sjukhuset. Så hon var tvungen att gå flera gånger för att få blodtappning för att kontrollera hennes njurfunktion.

Adalynn fick vara på sjukhuset i sex dagar.

”Visar att hon är en fighter”

Trots att 9-åriga Adalynn har missat en hel del i skolan och många andra roliga aktiviteter så är hon fortfarande en positiv och glad tjej.

Annons

Mamma Jessica har valt att dela sin historia, som totalt var en prövning på 76 dagar för Adalynn, på TikTok i hopp om att hjälpa andra förälder som hamnar i en liknande situation.

– Hon har ett ganska stort ärr på armen men det är okej. Hon vet att hon har klarat av den här fruktansvärda prövningen och det visar att hon är en fighter. Hon är tillbaka till att vara en glad, frisk tjej som tar hand om sina yngre syskon och är en sådan välsignelse för oss alla.

FOTO: TIKTOK

Annons