livet med barn

8-åringen skulle donera sitt hår – behövde plötsligt egen peruk

Olivia-Jane, 8, skulle donera sitt hår till välgörenhet men började tappa det – fick peruk av samma organisation.

FOTO: SWNS
Tillsammans med sina systrar skulle hon donera hår till en perukmakare och hjälpa behövande barn.
Då visade det sig att Olivia-Jane plötsligt behövde en egen peruk.
– Det var hjärtskärande. Hon älskar sitt hår och det gick plötsligt att dra av stora hårtester väldigt lätt, säger mamman om dotterns sjukdom.
3-åriga Ellie dansar loss till Eminem
0:27

Efter reklamen: 3-åriga Ellie dansar loss till Eminem

(0:27)

Slå på ljud

Olivia-Jane Kelly, 8, hade gjort upp en plan med sina lillasystrar Ceceillia, 6, och Georgina, 5.

De skulle alla tre spara ut sitt hår och sedan klippa av det och donera det till Hereford-baserade (en stad i England) Little Princess Trust – en organisation som hjälper barn och ungdomar som förlorat sitt eget hår att få naturliga peruker gratis.

Olivia-Jane, oftast kallad OJ, hade vid tidpunkten axellångt hår.

Har Crohns sjukdom

Redan efter ett par veckor märkte mamman Tonicha Kelly, 25, att OJ började tappa sitt eget hår. OJ, som diagnostiserats med Crohns sjukdom och tappat håret tidigare en gång på grund av ett enormt stresspåslag, fick plötsligt eksem i hårbotten och huden började mjukna på skalpen. Hennes ljusbruna hår lossnade i stora tussar.

OJ med sina systrar – utan peruken.

OJ utan sin peruk. Man ser tydligt hur det fläckvis saknas hår på huvudet. Här är hon med sina systrar Ceceillia (i rosa) och Georgina (i svart).

FOTO: SWNS

– Det var hjärtskärande. Hon älskar sitt hår och det gick plötsligt att dra av stora hårtester väldigt lätt. Man kunde knappt röra det utan att det föll av, säger Tonicha enligt Metro.

Hon hörde då av sig till just Little Princess Trust, samma organisation som döttrarna skulle hjälpa, för att se om de hade någon peruk att donera. Familjen som bor i Helston, Cornwall, fick snabbt ett positivt besked. Mindre än två veckor efter förfrågan levererades peruken till Olivia-Jane.

– Det är fantastiskt. Vi är helt till oss. Jag trodde aldrig att det skulle gå så fort. Jag imponeras av Little Princess Trust och känner mig så tacksam, säger Tonicha.

Vill alltid hjälpa andra

– OJ är en fantastisk tjej. Hon har gått igenom så mycket och klagar aldrig. Alla älskar henne för hon är en sådan sötnos. Hon har sin egen kamp varje dag men vill alltid hjälpa andra, fortsätter hon.

OJ i soffan med sin nya peruk som hon fick i början av oktober.

OJ i soffan med sin nya peruk som hon fick i början av oktober.

FOTO: SWNS

Fembarnsmamman (har även dottern Matilda, 3, och sonen John, 1) Tonicha delar med sig av familjens glädje:

– Jag trodde aldrig att jag skulle be Little Princess Trust om en peruk till min dotter, men det känns som god karma eftersom mina döttrar har donerat hår till dem. Godheten går bara runt och runt.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN