livet med barn

73-åringen hade fel mamma under 55 år – berättar om otroliga upptäckten

73-åringen hade fel mamma under 55 år – berättar om otroliga upptäckten

Foto: ROCKEFELLER UNIVERSITY
I 55 år trodde Paul Nurse att han hade en storasyster – tills han gjorde upptäckten att hon egentligen vars hans mamma.
– När jag tittar på det såg jag att min mamma inte var min mamman, det var min syster, berättar han, enligt Femina.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Stegen faller när John sätter upp julbelysningen
0:32

Efter reklamen: Stegen faller när John sätter upp julbelysningen

(0:32)

Slå på ljud

SPaul Nurse, 73, är till vardags en hyllad genetikforskare, som till och med vunnit nobelpris för sitt arbete. Hans forskning har beskrivits som banbrytande och vann nobelpriset i medicin för sina upptäckter.

Trots detta missade 73-åringen något sensationellt – nämligen sin egen genetik. När Paul Nurse fick sitt nobelpris av den svenske kungen 2001 så hade han ingen aning om vem hans riktiga mamma var.

Fick inte komma in i USA

För den person Paul Nurse trodde var sin mamma, var egentligen hans mormor. Upptäckten gjordes 2004, när den brittiske forskaren Paul Nurse sökte jobb på Rockefeller university i New York och visum i USA. Men då uppstod det problem: USA ville inte släppa in den välrenommerade forskaren.

Anledningen var att Paul Nurse födelsebevis inte var tillräckligt. Utan det saknades något viktigt: Vem hans föräldrar var. Istället tvingades han beställa ett nytt födelsebevis, där all information stod.

Paul Nurse fick då sin livs största chock.

– När jag tittar på det såg jag att min mamma inte var min mamman, det var min syster, säger han i en intervju med Sveriges Radio.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Upptäckten: Levt med ”fel” mamma i 55 år

Under 55 år trodde Paul Nurse att hans biologiska mama egentligen var hans syster. Vems hans pappa var stod dessvärre inte heller på det födelsebeviset.

Den person Paul Nurse trodde var sin mamma, var egentligen hans mormor. I Sveriges Radio berättar 73-åringen att hans mamma fått honom som 17-åring. När mamman blev gravid skickade till en annan stad, där Pauls faster levde.

– Sen kom min mormor dit och låtsades att hon var mamman för att skydda sin dotter, berättar Paul Nurse och forstätter:

– De var lite ålderdomliga, och jag brukade säga att det var som att jag uppfostrades av mina morföräldrar – och så var det så att jag uppfostrades av mina morföräldrar. Men alla gjorde sitt bästa för min skull. Hade jag varit mer från en medelklassfamilj hade jag säkert adopterats bort, men arbetarklassfamiljer brukade hålla det inom familjen, och det var så det blev för mig.

Foto: ROCKEFELLER UNIVERSITY

FRÅN FÖRSTASIDAN