7-åriga Jasmine har bara ett år kvar att leva – föräldrarnas hyllning

20 mar, 2023 
https://image.hant.se/Sarah-byline-2.jpg.jpg?imageId=8821053&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Sarah Rätzer
Jasmine bredvid en tårta och ballonger tillsammans med pappa Anthony Freeman och Jakki Nguyen.
På bara sex veckor förändrades 7-åriga Jasmines liv totalt.
Nu har hon bara 1-1,5 år kvar att leva men föräldrarna vägrar ge upp.
– Vår värld vändes upp och ner, säger pappa Anthony Freeman.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

ALS-sjuka Victoria: ”Varför jag?”
ALS-sjuka Victoria: ”Varför jag?”

För bara sex veckor sedan levde Jasmine som vilken annan 7-åring som helst. Nu har hon tillbringat varje dag på sjukhuset de senaste tre veckorna efter ett riktigt mardrömsbesked.

Mardrömsbeskedet: ”Grät i desperation”

Det var när Jasmine fick huvudvärk och började se dubbelt som familjen insåg att något inte stod rätt till. Efter tester på sjukhuset visade det sig att hon lider av en ovanlig och aggressiv form av hjärntumör som kallas ponsgliom. Den går inte att bota eller operera bort och familjen fick beskedet att 7-åringen bara hade 1-1,5 år kvar att leva.

Jasmine bredvid en tårta och ballonger tillsammans med pappa Anthony Freeman och Jakki Nguyen.
7-åriga Jasmines föräldrar samlar nu in pengar för att 7-åringen ska få leva lite längre

– Vår värld vändes upp och ner, säger pappa Anthony Freeman, 36. Mamma Jakki Nguyen, 41, säger att de ”mådde fysiskt illa” och ”grät i ren desperation” för att de inte skulle få mer tid med sin älskade dotter.

Annons
Jasmine ligger och får strålbehandling.
Jasmine har genomgått strålningsbehandling för att försöka bromsa utvecklingen av hjärntumören men familjen vet ännu inte hur hon reagerar på behandlingen.

Jasmine har nu genomgått en sex veckor lång strålbehandling och har inte klagat en enda gång. Föräldrarna har därför gett henne smeknamnet ”Jasmine krigarprinsessan”.

Hon har varit en absolut krigare sedan hon fick diagnosen, säger Anthony.

Familjen vet dock inte hur hon reagerar på behandlingen än och har därför kollat på andra behandlingsalternativ utomlands.

Har startat insamling: ”Fenomenal summa”

Familjen har nu startat en insamling för att kunna genomföra cancerbehandling som testas i kliniska studier utomlands och som inte erbjuds i Storbritannien. De har hittills samlat in 1,5 miljoner kronor i hopp om att få lite längre tid med sin 7-åring.

Jasmine håller upp händerna som att hon ska slåss.
Jasmine är en riktig liten kämpe och har därför fått smeknamnet ”Jasmine krigarprinsessan”.

– Vi är oerhört tacksamma för att ha samlat in en så fenomenal summa på vår insamlingssida. Och kärleken och stödet från alla har varit så rörande, säger Anthony Freeman.

Annons

FOTO: SWNS

Annons