52-åringen har 210 centimeter långt hår: ”Tar tre timmar att tvätta”

52-åringen har 210 centimeter långt hår: ”Jag kan snubbla på det”

Foto: YOUTUBE
Det hänger på håret, det som är mer än två meter långt på Rin.
Något som tar tre timmar att tvätta och föna.

Hon har långt, och då menar vi verkligen lååångt, korpsvart hår. Praktiska skäl gör att Rin Kambe, 52, från Tokyo, ibland sätter upp det i en stor knut, skriver The Mirror.

– Det tar tio minuter att få till en snygg knut. Men det dröjer inte länge förrän jag får ont i huvudet. Knuten blir ju så tung, säger Rin.

Inte undra på det. Rinis hår är nästan 210 centimeter långt, så när på en centimeter. Tvåhundranio centimeter och nio millimeter. En bra bit över två meter. Längre än vad hon själv är.

För den 52-åriga Rin Kambe mäter endast 165 centimeter.

År 2000 var Rin dansare och hade kort hår. Riktigt kort. Men det hade ju alla så Rin gjorde slut med frisören. Sedan dess har hon inte klippt sig. Inte en chans att någon med en sax i handen kommer i närheten av hennes hår.

– Mitt hår är min speciella partner i mitt liv, säger hon.

Rinis hår är nästan 210 centimeter långt.

Foto: YOUTUBE

”Stor symbolisk betydelse”

Det är ju något levande, för det växer varje dag. Rin ville inte se ut som alla andra och dessutom ville hon på sitt eget hårresande sätt hylla den gamla japanska kulturen, och speciellt då prinsessorna under Heianperioden (794 – 1185).

– Deras hår hade en mycket stor symbolisk betydelse i den kulturen, säger Rin när hon gör den historiska kopplingen.

Redan som liten, när hon fantiserade om prinsessor och sådant, drömde Rin om att ha långt hår. Hon såg framför sig hur hon dansade omkring med det längsta håret någonsin. Japanska Rin är flitigt anställd modell.

På grund av sitt hår går hon sällan ut, det blir för omständigt helt enkelt.

Arbetar som modell.

Foto: YOUTUBE

Hon vill hylla japansk historisk kultur där styrkan sades sitta i håret. Hon vill vara något av en levande sagofigur. Som en verklighetens Rapunzel, hon vars hår prinsen klättrade upp på till henne i tornet.

Kanske Rin hört om Simson, som enligt Bibeln fick sin fysiska styrka från håret, som bara klippte det, eller snarare rakade av det, om någon i hans närhet dog. Rins hår är vackert korpsvart och har väckt stor uppmärksamhet.

Det har bland annat lett till en rad modelljobb.

Hon vill vara en levande sagofigur.

Foto: YOUTUBE

Tar 10 minuter att göra en knut

Håret har blivit synonymt med henne. Som en slags identitet, och fast det oftast är väldigt opraktiskt att vara så här långhårig, har hon aldrig funderat att ens trimma det lite.

– Ja, det är lite bökigt att ha det långt. Mer och mer håller jag mig hemma eftersom det är opraktiskt i nästan alla sammanhang. Tänk dig bara att behöva gå på toaletten om jag till exempel är på en restaurang... Jag kan ju snubbla på håret. För att det ska bli mer praktiskt när hon går ut sätter hon oftast upp håret i en knut, vilket tar runt tio minuter. Men efter ett tag måste hon släppa ut håret och göra en ny knut som hamnar på ett nytt ställe.

– Gör jag inte det får jag ont i huvudet, säger Rin. Hon tvättar håret två gånger i veckan och det är en process, ska ni veta.

– Det tar mer än timme att tvätta det. Sedan går det åt två timmar för att blåsa det torrt. Men det är värt allt besvär. Håret är jag. Det är den jag är.

Foto: Faksimil Youtube

FRÅN FÖRSTASIDAN