51-åriga Kelly Clarke blir ensamstående mamma – via IVF

Hon hade fyllt 50 – men kände att något saknades i hennes liv.
Kelly Clarke trotsade alla och blev mamma 51 års ålder via IVF.
– Jag kan knappt tro att det är sant. Jag måste hela tiden nypa mig i armen och påminna mig om att jag faktiskt är mamma, säger Kelly Clarke till Daily Mail.

När Kelly Clarke, 51, berättade för sin familj att hon ville bli mamma stötte hon på rejält motstånd. Hennes föräldrar ville ”desperat” stoppa hennes IVF-process. Men bara ett år senare skulle hennes mamma och pappas åsikter vara som förbytta.

I dag är Kelly Clarke 51 år gammal – och genomgått en IVF-process i Grekland – som slutade i att det lilla knytet Lyla kom till världen. Men vägen dit hade inte varit helt enkel.

51-åringen som är från staden Crawley i Storbritannien hade längtat efter att bli mamma hela livet. Men det hade aldrig funnits ett lämpligt tillfälle – och Kelly Clarke hade haft otur i kärlek.

Kelly Clarke fyllde 50 – och var fortfarande barnlös. Hon kände att hon behövde ta saken i egna händer.

Foto: SWNS / SWNS / TT

När Kelly Clarke fyllde 50 kände hon att det var dags att skaffa barn, med eller utan make. Hon var helt medveten om att ”tiden inte var med henne” – och att hon var tvungen att söka sig utomlands för att genomföra proceduren. I mars förra året flög hon till Grekland där hon påbörjade en IVF-behandling, efter ett tips från en vän.

19-åriga Melanie adopterade bort sin son – 33 år senare har de återförenats

Proceduren höll på att försenas på grund av pandemin som tog sitt grepp om världen strax efter hennes första resa till Grekland. Men Kelly Clarke skulle trotsa en halvt nedstängd värld – och i juli 2020 blev hon gravid med ett embryo mot alla odds. En vecka efteråt återvände hon hem till Storbritannien.

I mars, 2020, kom Lyla till världen via IVF.

Kelly Clarke / SWNS / SWNS / TT

Kelly Clarke arbetar på flygplatsen i Gatwick.

Kelly Clarke / SWNS / SWNS / TT

Tuff resa att bli mamma – mitt under pandemin

I mars i år, 2021, kom lilla Lyla till världen. Kelly Clarke, som till vardags arbetar på flygplatsen Gatwick berättar för Daily Mail om den tuffa tiden.

– Jag lyckades bli mamma mot alla odds. Jag har alltid velat bli mamma. Jag kan knappt tro att det är sant. Jag måste hela tiden nypa mig i armen och påminna mig om att jag faktiskt är mamma. Hon är en perfekt liten bebis, jag kan verkligen inte klaga på något, berättar Kelly Clarke för Daily Mail.

Trots att föräldrarna till en början var tveksamma till Kelly Clarkes idé om att att bli gravid – har de nu i efterhand var otroligt stöttande och hjälpsamma med barnbarnet.

”Gjorde dem besvikna”

– Till en början var de mot att jag skulle göra IVF, vilket var väldigt svårt. Det kändes som att jag gjorde dem besvikna, berättar Kelly Clarke och fortsätter:

– Men i dag förstår jag att de bara var orolig för mig. De var oroliga över hur jag skulle klara det själv. Men de visste hur mycket jag ville bli mamma. Och själv tvekade jag inte en sekund. Jag visste att jag skulle klarade det. Nu när Lyla är här oss hos skulle jag inte kunna önska mig bättre morföräldrar, berättar Kelly Clarke.

Totalt spenderade den nyblivna mamman omkring 47 000 kronor för IVF, flyg och mediciner. En procedur som var betydligt billigare än hemma i Storbritannien – där det kostar omkring 175 000 kronor.

”Till en början var de mot att jag skulle göra IVF, vilket var väldigt svårt. Det kändes som vanärade dem”, berättar Kelly Clarke.

Foto: SWNS/TT

LÄS OCKSÅ: IVF-embryon förväxlades – Daphna födde och uppfostrade fel barn

LÄS OCKSÅ: Förväxlades på BB – hittade sina föräldrar 38 år senare

Foto: SWNS/TT

Senaste nytt