sjukdomar

48-åriga mamman fick mardrömsbesked – nu kan hon inte längre gråta

Sue trodde yrseln var öroninfektion – kan inte längre gråta efter mardrömsbeskedet.

FOTO: SWNS
Sue trodde att hon hade en infektion i ena örat – men yrseln och hörselnedsättningen visade sig bero på någonting helt annat.
Nu är 48-åringen döv på ena örat och hon kan inte längre gråta med sitt högra öga.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt ben
0:32

Efter reklamen: Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt ben

(0:32)

Slå på ljud

Mamman Sue Hitchmough, 48, från Burleson i Texas trodde att hon hade tränat för intensivt på gymmet och att hon på så sätt blivit övertränad. Under ett års tid hade hon upplevt symptom som nedsatt hörsel i sitt högra öra samt yrsel.

När hon väl gick och kollade upp problemen hos en läkare trodde hon själv att det handlade om en öroninfektion – någonting som hon fick bekräftat. Läkaren skrev ut antibiotika till Sue, men hon blev inte bättre... tvärtom. Plötsligt hade hon problem med att svälja.

Sue hade ett hektiskt jobbschema under pandemin och tränade intensivt på gym. Hon trodde att hörselfelet och yrseln berodde på det.

Sue hade ett hektiskt jobbschema under pandemin och tränade intensivt på gym. Hon trodde att hörselfelet och yrseln berodde på det.

FOTO: SWNS

Opererat in ett plaströr i hjärnan

I september 2021 fick hon till slut den korrekta diagnosen. 48-åringen hade en hjärntumör.

– Jag hittade ursäkter till allt som min kropp kände. Jag trodde att jag kanske tog ut mig för mycket på gymmet och åt för lite. Mitt liv förändrades drastiskt när jag fick höra ordet hjärntumör, säger hon enligt Manchester Evening News.

Magnetröntgenbild på Sues skalle.

Magnetröntgenbild på Sues skalle.

FOTO: SWNS

Hon har sedan upptäckten av tumören gjort tre stora operationer. Under den första, i februari 2022, plockade läkarna bort den 3,5 cm långa tumören och satte in en shunt (som ett litet plaströr) i hjärnan för att regelbundet tömma den på vätska som tillkommit på grund av tumören.

Nu är hon helt och hållet döv på ena örat, hon kan inte längre gråta med sitt högra öga och smakcellerna kopplar inte till ena hjärnhalvan så hon känner inte lika mycket smaker när hon äter.

”Var slumpen som avgjorde”

Det senaste ingreppet hon behövde göra utfördes så sent som i januari i år. Då klämde läkarna åt shunten lite eftersom de upptäckte att mer vätska än nödvändigt släpptes ut från hjärnan.

Tumören som satt i närheten av Sues högra öra har orsakat dövheten på samma öra. Det påverkar även hennes smak och den blockerar tårkanalen.

Tumören som satt i närheten av Sues högra öra har orsakat dövheten på samma öra. Det påverkar även hennes smak och den blockerar tårkanalen.

FOTO: SWNS

– Jag förlorade en nära släkting på grund av en hjärntumör när jag var en ung tonåring, hon var då 40 år. Jag undrade om det var genetiskt och ärftligt och om mina barn riskerade att få det? När jag frågade läkarna sa de bara att de inte visste vad det berodde på. Det var bara slumpen som avgjorde, säger Sue och fortsätter:

– Jag började läsa på själv om hjärntumörer och förvånades rejält över hur lite som man faktiskt vet om den här sjukdomen.

För att informera andra om sjukdomen, samt inspirera och stötta andra som har liknande tumörer, har Sue Hitchmough skapat ett Instagram-konto där hon delar med sig av sina erfarenheter, moralhöjande visdomsord samt uppdateringar kring sin egen hälsa.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN