4-åring hittade pistol med förskolan: ”Kunde skjutit sig själv”

Barn klättrar på en trädgren

FOTO: Henrik Witt / Bildhuset / TT
En 4-åring hittade en pistol under en utflykt med förskolan i skogen.
– Han gick ju runt med pistolen i flera minuter, tänk vad som kunde hänt. Han kunde skjutit sig själv, eller något av de andra barnen, säger pappan till Aftonbladet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Barnet blir attackerad av arg koala
0:32

Efter reklamen: Barnet blir attackerad av arg koala

(0:32)

Slå på ljud

I onsdags hittade en fyraårig pojke en pistol när han var ute och lekte med sin förskoleklass i en skog Nacka utanför Stockholm.

Pojken gick runt med pistolen i händerna i flera minuter, enligt hans pappa som Aftonbladet har pratat med. Till slut upptäckte en pedagog vad som pågick och larmade då polisen som kom till platsen och spärrade av.

Pistolen ska ha hittats under en sten.

– Det kändes overkligt, jag förstod direkt att det var en riktigt pistol, för den var så tung, säger förskolepedagogen, enligt Aftonbladet.

Fyraåringens familj är nu i chock efter händelsen.

– Han gick ju runt med pistolen i flera minuter, tänk vad som kunde hänt. Han kunde skjutit sig själv, eller något av de andra barnen, säger pappan.

Pistolen är nu beslagtagen av polisen och ska undersökas om den kan kopplas till något brott eller någon person. Det är i nuläget oklart om vapnet var skarpladdat eller inte. En polisanmälan om vapenbrott har upprättats.

FOTO: Henrik Witt / Bildhuset / TT

FRÅN FÖRSTASIDAN