fascinerande liv

39-åriga Tanya har världens största fötter

Tanya med sitt Guiness World Record-certifikat.

FOTO: SWNS
Tanya Herbert, 39, har skostorlek 48.
Sedan oktober innehar hon världsrekordet i stora fötter.
Nu öppnar hon upp om sin tuffa vardag med enorma fötter.

39-åriga Tanya Herbert har världens största fötter. Henens högra fot mäter hela 33,1 centimeter medan den vänstra, något kortare foten, mäter 32,5 centimer. Hennes stora fötter passar henne dock då hon mäter 205,74 centimeter på längden. Hon är endast 7,62 centimeter kortare än världens längsta kvinna.

Nu öppnar amerikanskan upp om hur livet ser ut i en värld som inte är anpassad för stora fötter.

”Mina föräldrar var alltid stöttande”

Tanya har alltid varit större än sina vänner. Under skoltiden var hon både längre och hade större fötter än den jämnåriga skolkamraterna.

– När jag växte upp var jag alltid den längsta. Min mamma var 196 centimeter lång och pappa var 193, så det var oundvikligt att jag skulle bli lång, berättar Tanya för Daily Mail.

Tanya sitter med sina enorma fötter på en röd soffa.

Sedan oktober är Tanya världsrekordhållare.

FOTO: Courtesy Tanya Herbert/SWNS

Trots hennes ovanliga längd har Tanya aldrig upplevt att hon utsatts för mobbning. Men hon har alltid känt sig annorlunda, dock inte på ett negativt sätt.

– Mina föräldrar var alltid stöttande när jag växte upp så jag tyckte inte att det var något dåligt att vara lång, säger hon.

På senare dar har hon känt sig mindre ensam efter att hon genom sociala medier lärt känna andra storfotade kvinnor.

Slof rekordhållaren Julie Felton

I ett TikTok-klipp öppnade Tanya upp om sina problem, vilket främst handlar om att hon måste bära skor för män. Vill hon ha mer feminina skor måste hon göra dem själv.

– Jag förlänger damskor själv så att de passar mina fötter, eller så handlar jag skor för män och går ner till storlek 51 eller 52 – beroende på märket. Jag kan hitta några herrskor i den storleken online, men när jag får hem dem så fixar jag till dem så de blir mer feminina, säger Tanya Till Daily Mail.

Tanyas fot bredvid en normalstor fot.

Här syns Tanyas enorma fot bredvid en normalstor fot.

FOTO: Courtesy Tanya Herbert/SWNS

Klippet på TikTok blev viralt och flera personer uppmuntrade Tanya till att söka sig till Guiness World Records.

I april tidigare i år bestämde hon sig för att ge det en chans och som många trodde hade ingen större fötter än Tanya. I oktober stod det klart att hon innehar världsrekordet för kvinnor. Hon slog den tidigare rekordhållaren Julie Felton.

– Att inneha världsrekordet kan innebära att jag får fler möjligheter än vad som fanns innan. Jag vill ge skotillverkningsindustrin en spark i backen, säger Tanya.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN