38-årige VM-stjärnan Marko Grilc död – mitt inför reklaminspelning

Marko Grilc

Snowboardåkaren Marko ”Grilo” Grilc är död.
Han dog under förberedelserna för en filminspelning.
”Våra tankar går till hans fästmö Nina och deras barn”, skriver en av sponsorerna.

Marko ”Grilo” Grilc, 38, hade haft stora framgångar som slopestyle-åkare. Det första stora framträdandet ägde rum 2002, då Marko Grilc var med i en JVM-turnering för snowboardåkare i Finland.

Sen rullade det på. Proffskarriären höll på i elva år och han vann tävlingar i både världscupen och X Games. Sista stora tävlingen blev VM i Colorado, 2013.

Trots att han lagt den professionella snowboarden på hyllan, fortsatte Marko ”Grilo” Grilc att leva ett liv med brädan i högsta hugg och vara ett stort namn inom sporten.

Marko Grilc, Stefan Grimpl och Gjermund Braaten

Final i LG Snowboard FIS World Cup 2009. Från vänster, Silvermedaljören Marko Grilc, Slovenien, guldmedaljören Stefan Grimpl, Österrike och bronsmedaljören Gjermund Braaten, Norge.

MAJA SUSLIN / TT

Slog huvudet i snötäckt sten

Nu har han dött, endast 38 år gammal. Marko ”Grilo” Grilc hade åkt till till österrikiska Sölden för en reklaminspelning när olyckan inträffade.

Enligt CNN var han och filmteamet ute och utforskade terrängen när han ramlade och slog huvudet i en snötäckt sten. Marko Grilc bar inte hjälm vid tillfället och ska ha dött på platsen. Dödsfallet bekräftades senare av hans sponsorer.

”Det är med ett tungt hjärt som vi kan bekräfta att vår kära vän och åkare Marko ”Grilo” Grilc dog i en olycka när han åkte snowboard. Våra tankar går till hans fästmö Nina och deras barn, familj, och vänner, som alla delade hans kärlek och passion för snowboard” , skriver sponsoren Burton Snowboards på Twitter.

LEVER KVAR Kärleken tog döde Alex spermier – blev gravid

Svens sorg: ”Det är så otroligt tragiskt”

Snowboardåkaren Sven Thorgren liknar olyckan vid den som Formel 1-stjärnan Michael Schumacher var med om 2013. .

– Vi var inte nära vänner, men vi hälsade på varandra när vi träffades, vilket vi gjorde så sent som för 1,5 vecka sedan. Jag vet också att han har en fin familj, så mina tankar är med dem. Det är så otroligt tragiskt. Det har kommit några tårar i dag, säger Sven Thorgren till Aftonbladet.

Svensken hade stor respekt för slovaken, som tillhörde en generation över.

– Han var en av de första att göra ”back-to-back” 1800:s i Big Air. Man kan säga att det var han som satte standarden i många år framöver för vad man kan göra i Big Air. Det är absolut en person jag har sett upp till.

Sven Thorgren

Sven Thorgren är i sorg efter Marko Grilcs död: ”Det har kommit några tårar i dag”, säger han till Aftonbladet.

Fredrik Sandberg/TT

Sörjs på sociala medier: ”Jag ber för dina barn”

På Marko ”Grilo” Grilcs Instagram är innehållet fullt av familjebilder och snowboardåk med barnen. I kommentarsfältet avlöser kondoleanserna varandra.

”En äkta familjeman. Det här gör så ont. Mina djupaste kondoleanser”, skriver en person.

”Vila i frid. Så sorgliga nyheter. Jag ber för dina barn och fästmö fru. Din familj var en stor inspiration för mig också”, skriver en annan.

Marko ”Grilo” Grilc efterlämnar sig fru, två barn och ett tredje som var på väg.

LÄS OCKSÅ: Alex, 32, dog – Ellidy tog hans spermier och blev gravid

LÄS OCKSÅ: 31-åriga tvåbarnsmamman död i bröstcancer – makens sorg

Foto: Instagram, Fredrik Sandberg/TT, MAJA SUSLIN / TT

SENASTE NYTT!