37-åriga mamman har 11 barn – är gravid på nytt

17 sep, 2021 
https://image.hant.se/142389052_org.jpeg.jpg?imageId=7520869&x=0&y=0&cropw=100&croph=66.666666666667&width=1318&height=1318
Karin Selåker Hangasmaa
Mamman Courtney Rogers har 11 barn och är redan gravid med sitt tolfte.
Familjen annorlunda.
Så får man nog beskriva paret Rogers liv.
Tillsammans har de elva barn, ett tolfte på väg och tillbringar stora delar av sin tid på äventyr i familjens stora buss.
Annons
Paret fick 20 barn på ett år – så lever de idag
Paret fick 20  barn på ett år –  så lever de idag

Familjen Rogers är stor. Det är precis så 37-åriga Courtney Rogers och maken Chris vill ha det. Sedan de gifte sig har Courtney varit gravid varje år.

– När vi gifte oss var jag 24. Men vi hade ett tidigt missfall så Clint föddes strax före min 26-årsdag, berättar Courtney Rogers.

Maken Chris jobbar som pastor och Courtney sköter markservicen där hemma på gården i Santa Fe, i den amerikanska delstaten New Mexico.

Alla har namn på C

Trots att flera av barnen just nu har samma ålder på pappret är det faktiskt bara ett tvillingpar i familjen. Det skapar en hel del förvirring, speciellt i september när tvillingarna, som är 10 och en halv månad yngre än sin storebror Cash hunnit fylla år.

Föräldrarna Chris och Courtney har valt att döpa alla barnen till namn som börjar på bokstaven C.

Här kommer hela barnaskaran:

Clint, 11, Clay, 10, Cade, 8, Callie, 8, Cash, 6, tvillingarna Colt och Case, 6, Calena, 4, Caydie, 3, Coralee, 2, och sist lilla Caris, 9 månader.

Annons

Med elva barn blir det en snabbt mycket tvätt och mat att laga, men familjen är också inne på självhushållning och odlar mycket själva, har får och grisar och tar ägg från egna höns. Dessutom hemskolas barnen, vilket inte är helt ovanligt i USA. Makarna Rogers har med andra ord en del att stå i.

Makarna Rodgers har valt att hemskola sina barn. Dessutom odlar de mycket av sin mat själva och har grisar, får och höns.
Fullt upp. Makarna Rodgers har valt att hemskola sina barn. Dessutom odlar de mycket av sin mat själva och har grisar, får och höns.

För att addera ytterligare äventyrlig krydda i vardagen är familjen ofta ute på vift i sin stora buss.

Är redan gravid igen

Minstingen Caris kan snart titulera sig storasyster. Courtney är redan gravid med sitt tolfte barn som beräknas att födas i mars nästa år, lagom till storebror Clints tolfte födelsedag.

– Vi är så exalterade eftersom vi velat ha tolv barn. Jag är väldigt tacksam över graviditeten och att barnen kommer vara nära varandra i ålder, säger mamma Courtney Rogers till The Sun.

Familjen Rogers tar ofta sin stora buss ut på familjeutflykter med alla elva barn.
Familjen Rogers tar ofta sin stora buss ut på familjeutflykter med alla elva barn.

Det är ett efterlängtat litet tillskott till familjen berättar mamman. Innan hon blev gravid tjatade barnen på henne: ”Bara en till, snälla”. Maken Chris hoppas att det blir en flicka, för då är det hälften flickor och hälften pojkar i syskonskaran.

Annons

”Vi är lite nervösa”

Efter tre kejsarsnitt får inte Courtney föda vaginalt igen på grund av riskerna för henne och bebisen. Caris föddes med akut kejsarsnitt efter att Courtney gått nio dagar över tiden. Läkarna befarade att Caris inte fick nog med syre och det blev en dramatisk födsel för mor och dotter.

Det skapar en viss oro inför förlossningen.

– Min yngsta Caris hade en läskig start i livet, så vi är lite nervösa. Men vi vet också att vi kommer ha en annan plan för förlossningen den här gången.

FOTO: PRIVAT

Annons