36-åriga maken kommer ut som kvinna: ”lyckligare än någonsin”

Mammans 36-åriga make kom ut som transexuell.
Nu lever de som fru – och fru.
– Vi är lyckligare än någonsin, säger den 36-åriga Tea-Lynn Dyk, till Daily Mail.

Tea-Lynn Van Dyk, 36, från Ontario, Kanada har kommit ut som transexuell. Hon beskriver att händelsen har gjort henne lyckligare än någonsin och att hennes mentala hälsa har förbättrats avsevärt efter att hon kom ut.

Familjen som levde som en traditionell kärnfamilj i Ontario, Kanada, gjorde plötsligt en helomsvängning. Familjen som bestod av maken Tea-Lynn Van Dyk, 36, mamma och fru Gabrielle Van Dyk, 35, och två döttrar och lever nu istället som en HBTQ-familj.

Det var maken i familjen, Tea-Lynn Van Dyk, som efter en längre tid av mental ohälsa bestämde sig för att detta var rätt väg att gå. Även om makarna i dag delar samma garderob.

Adelaide, 6, rättar människor som ”felkönar”

Den yngsta dottern i familjen, Adelaide, 6, accepterade genast sin pappas kroppsliga förändring. Hon blev överlycklig över att ha två mammor i hemmet, berättar Tea-Lynn Van Dyk för brittiska medier. Flickan rättade till och med folk som felkönade hennes ”nya” mamma.

För den äldsta dottern, Arya, 7, tog det längre tid för att acceptera förändringen. Men efter två veckor överkom hon situationen och accepterade förändringen i familjen. Dottern var rädd för att Tea-Lynn Van Dyk skulle lämna henne och familjen.

Tea-Lynn: De vet om att ämnet är känsligt

Tea-Lynn Van Dyk kom ut för sin fru i december 2019. Ett litet tag därefter berättade hon även för sina döttrar om sin förändring.

– De vet om att ämnet är känsligt. Men vi har inte pratat om det så djupt, sedan den första gången. Livet går vidare. I dag är jag ”Mommy” och Gabrielle är Mamma, säger den 36-åriga transexuella mamman.

– Adelaide var superstöttande från dag ett. Hon är den sortens person, som om någon skulle vara transfobisk ute på gatan, så går hon direkt till attack och ställer sig mellan oss.

– Jag försäkrade Adelaide att jag inte skulle försvinna. Jag skulle fortsätta älska henne och hon har varit helt fantastik sedan dess, berättar Tea-Lynn Van Dyk.

UTBROTT Vidriga beteende mot flygvärdinnorna – nu stängs de av

Gabrielle Van Dyk tog det hela väldigt lugnt. Hon föreslog att hennes make skulle träffa en terapeut, som kunde hjälpa till under omställningen. Gabrielles inställning och lugn inför händelsen är anledningen till att de i dag fortfarande är tillsammans, menar familjen.

Antog att frun skulle lämna när hon kom ut

Tea-Lynn Van Dyk antog att hennes fru skulle lämna henne efter sin transition.

– När jag först berättade för henne antog jag att hon skulle lämna. Jag antog att vi skulle ta ut skilsmässa, eftersom detta kan vara väldigt tungt för många. Men jag kunde inte föreställa mig mitt liv utan henne, säger Tea-Lynn.

– Nu kan jag älska henne helhjärtat. Jag älskar henne vilt och djupt, för nu finns det inga barriärer mellan oss.

Men mamma Gabrielle menar att det fanns signaler redan innan Tea-Lynn kom ut. Som att hennes make brukade klä sig i hennes kläder, titt som tätt.

– Hon brukade antydda att mina kläder var av intresse. Så det hela kom inte från ingenstans. Jag hade mina misstankar sedan innan, säger Gabrielle.

– När hon först kom ut för oss, så tänkte jag ´okej. Låt oss prata om det här - och se hur det ska kunna funka för oss i framtiden´, fortsätter Gabrielle.

– Hon gillar fortfarande samma saker. Hon har samma typ av humor. Så för mig spelar det ingen roll. Hon är fortfarande samma person. Det spelar ingen roll om hon klär sig feminint eller maskulint, eller att hon bytt namn.

Tea-Lynn Van Dyk genomförde sin transition i april, 2020. Familjen lever fortfarande tillsammans i den kanadensiska provinsen Ontario.

LÄS OCKSÅ: Tonåringen Justin klädde sig i balklänning – LinkedIn tog bort bild

LÄS OCKSÅ: Jessica vill bli gravid med sin egna sperma: ”Kommer hitta ett sätt”

Foto: INSTAGRAM