cancer

34-åriga trebarnsmamman har ett år kvar – bästa vännens rörande gest

Sian gifte sig med bästisen Kerry som ska dö i cancer.

FOTO: SWNS
Dödssjuka trebarnsmamman Kerry, 34, hade en sista önskan.
Innan livet var över ville hon ta på sig en kritvit brudklänning.
– Jag ville ha den speciella dagen som jag hört så mycket om. En sagolik dag, säger hon till Daily Mail.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Förlorade bröllopsleken – brudgummen slår bruden brutalt
0:25

Efter reklamen: Förlorade bröllopsleken – brudgummen slår bruden brutalt

(0:25)

Slå på ljud

Kerry Kenworthy, 34, från Bury St Edmunds, nordost om London, fick livmoderhalscancer i september 2021. Efter två månader av kemoterapi sade läkarna att hon var i remission och att symptomen avtagit. I augusti 2022 blev hon friskförklarad.

Men bara månader senare fick hon svåra bröstsmärtor och läkarna upptäckte att hennes cancer hade spridit sig till ryggmärgen.

– Jag var chockad, jag trodde att jag besegrat den. Jag hade så mycket kvar att göra i livet och läkarna sa att jag bara hade 12-18 månader kvar att leva, säger hon till Daily Mail.

Bästa vännen tog saker i egna händer

Hon berättar att det var en stor sorg för henne att acceptera att det fanns vissa stunder som hon skulle komma att missa i framtiden. Högtider, ceremonier och liknande.

– Jag ville ha den speciella dagen som jag hört så mycket om. Att ha på mig brudklänningen och få vara brud. Jag ville ha en sagolik dag, säger hon.

Sian tog initiativ och friade till Kerry, så att kompisen skulle få sitt drömbröllop.

Sian tog initiativ och friade till Kerry, så att kompisen skulle få sitt drömbröllop.

FOTO: SWNS

Hon beklagade sig för sin bästa vän Sian Higgins, 29, som hon känt i över tio år. För att glädja sin vän bestämde sig Sian för att ge henne ett fantastiskt bröllop. Redan nästkommande dag friade hon till Kerry som uppskattade den underbara gesten.

Sian ordnade till och med en möhippa för sin bästa vän. De drack afternoon tea med den närmaste vänskapskretsen. På alla hjärtans dag i år gifte sig vännerna. Alla deras fem barn (Kerry har tre, Sian har två) närvarade, totalt var det 70 personer i kyrkan.

”A walk down the aisle”.

”A walk down the aisle”.

FOTO: SWNS

– Det var magiskt och jag är så tacksam att jag fick uppleva hur det är att gå ner för mittgången i kyrkan. Vi åt tårta, utbytte ringar och hade en första dans. Allt kändes naturligt, jag har aldrig varit lyckligare.

”Gifte mig med någon jag älskar”

Kerry säger att hon själv har börjat acceptera att hon kommer att lämna jordelivet snart. Smärtan hon känner är enbart för att barnen Mia, 12, Lily, 9, och Violet, 6, måste klara sig utan sin mamma.

– Jag är inte rädd för att dö. Jag är rädd för att lämna mina döttrar, säger hon.

För Sian, som redan är gift, var det självklart att ställa upp och ”gifta sig” med Kerry.

Sian har lovat att hållande ett vakande öga över Kerrys barn den dag hon lämnar jordelivet.

Sian har lovat att hållande ett vakande öga över Kerrys barn den dag hon lämnar jordelivet.

FOTO: SWNS

– Jag har lovat att ta hand om hennes barn när hon är borta, så gott jag kan. Jag vet att vissa kanske inte förstår varför jag gjorde det här, men hon är min bästa vän. Det var lite konstigt med tanke på att jag redan är gift, men vänskap är viktigare. Min man stöttade mig och hjälpte mig till och med att planera bröllopet – och lärde mig hur man knyter en fluga, säger hon.

Kerrys ex-partner, som nu kommer att uppfostra barnen själv, var också på plats på bröllopet och han sa att det var magiskt. Det viktigaste var dock att Kerry var nöjd själv.

– Det var som en saga. Jag gifte mig visserligen inte med en man, men med någon som jag älskar. Jag kände mig vackrare än jag någonsin gjort förut. Jag skulle aldrig kunna önska mig en bättre vän, eller fru, säger Kerry.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN