33-åriga sportstjärnans tårar efter svåra beslutet: ”Kände mig vilsen”

FOTO: STR
Stephanie Rice är en simlegend i Australien. Men sedan hon gick pension har det inte varit lätt.
På Instagram berättar simmerskan känslosamt om hur svårt det var att återgå till ett ”vanligt liv”.
– Efter simningen kände jag mig vilsen, deprimerad, irrelevant och som om jag hade nått toppen av mitt liv som 24-åring, säger Stephanie Rice i videon.

Stephanie Rice, 33, är en simlegend i Australien. Hon blev en stor olympisk hjälte 2008, när hon tog hem tre olympiska guldmedaljer. Sorgligt nog fick hon gå i pension 2014, efter genomgått tre axeloperationer.

Nu berättar 24-åringen hur svår den abrupta övergången från OS-hjälte, till ett "normalt liv".

– Många idrottare berättar de svåra utmaningar de står inför med psykisk hälsa i tiden efter sin idrottskarriär. För mig var den övergången jävligt svår, och ibland är det fortfarande svår, säger Stephanie Rice.

”Jag kände mig deprimerad”

Hon fortsätter att berätta om tiden operationerna 2014.

– Jag kände mig deprimerad, fortsätter hon.

– Efter simningen kände jag mig vilsen, deprimerad, irrelevant och som om jag hade nått toppen av mitt liv som 24-åring. Och att allt i framtiden skulle bli långt mindre spännande och mindre speciellt.

I sitt inlägg på Instagram, som var i form av en video, skriver hon känslosamt till sina följare. Hon berättar att videon är ungefär en månad gammal. Den togs under Olympiska spelen i Tokyo.

– Att se OS kommer förmodligen alltid att vara tufft känslomässigt för mig. För det ger tillbaka så många starka känslor, både bra och dåliga, säger hon.

FYFAN! Dianas vidriga upptäckt – pappan var otrogen med väninnan

Övergången till ”vanligt liv” var väldigt svår

Stephanie Rice säger att hon på många sätt hade övervunnit den värsta delen av depressionen, genom att helt ändra sig som person. Hon berättar att hon var tvungen att lägga ner den personlighet hon byggt upp som idrottsman. I ett ”vanligt liv” passade inte alls den inställning till livet.

– Efter att ha gjort så mycket arbete med mig själv, så känner jag mig äntligen lyckligt i mitt liv och människorna runt omkring mig, skriver hon och fortsätter:

– Men att kolla på OS påminde mig om personen jag var då. Det är fortfarande svårt för mig att inte känna mig ledsen att den delen av mig är borta och aldrig kommer tillbaka. Det är därför jag nu gråter, förklarar Stephanie Rice

Får stöd av andra idrottare: ”Älskar dig”

I kommentarsfältet får hon stöd av många andra tidigare australiensiska idrottare.

– Tack för att du öppnade upp. Skickar dig all kärlek så att du kan fortsätta leda oss andra inom psykisk hälsa, skrev före detta australiensiska cricketspelaren Matthew Hayden under videon.

– Du är helt orolig. Du har en massa fina egenskaper. De kan bära dig framåt i livet och är otroligt värdefulla. Älskar dig, skriver före freestyleskidåkaren Lydia Lassila, som också tävlat i OS.

LÄS OCKSÅ: Afghansk landslagsspelare dog – efter fall från flygplan

LÄS OCKSÅ: Skådespelaren Justin död i otäck olycka – fick aldrig träffa sonen

Foto: Instagram.com/itsstephrice, Mary Evans Picture, STR

SENASTE NYTT!