31-åringen blev fri från hjärntumören – mördades av pojkvännen

Caitlin O’Brien blev mördad.

31-åriga Caitlin O’Brien hade precis blivit fri från sin hjärntumör och skulle ge sig ut i livet.
Men det hann hon inte.
Hennes 34-åriga pojkvän Shea Sturt mördare henne i deras gemensamma hem.

Poliserna på stationen i Melbourne visste att Shea Sturt, 34, inte var riktigt som han skulle. Han led nämligen av psykisk ohälsa och poliserna fick rycka ut flera gånger när han varit hotfull mot sin flickvän Caitlin O’Brien, 31.

Flera gånger fick de körda honom till psykakuten eftersom Shea Sturt fick för sig saker då han lider av vanföreställningar. Han har, visade det sig, en typ av schizofreni, och inte blev det bättre av att han självmedicinerade med cannabis. Något bland annat The Sun skrivit om.

Många gånger slog Caitlin O’Brien larm till polisen om att hennes pojkvän misshandlat henne och hotat att döda henne och Shea skickades flera gånger vidare för psykiatrisk utvärdering och behandling.

Caitlin O’Brien hade också mer än 40 noteringar i journalen hos sin husläkare om blåmärken hon fått på grund av att hennes pojkvän misshandlat henne.

Bevakade flickvännen

Det har framkommit att Shea, som hade varit ihop med Caitlin sedan de var tonåringar, manipulerade och fick henne att tycka synd om honom samt utnyttjade sin psykiska ohälsa för att beveka henne.

Så här i efterhand kan man konstatera att Caitlin kände ett ansvar för honom, han hade ingen annan och än henne och med sina mentala problem skulle han inte klara sig själv.

Men nu har han henne inte kvar – Shea mördade Caitlin.

HEMSKT 13-åringen drabbad av dödlig sjukdom – mobbas nu

Blev inte trodd av polisen

Caitlin O’Brien rodde hon vunnit sitt livs största fight när läkarna på våren 2019 opererade bort en hjärntumör, och när sommaren kom kände Caitlin att hon verkligen fått en andra chans i livet.

Men medan Caitlin O’Brien blev mycket bättre blev pojkvännen Shea Sturt tvärt om mycket sämre. I juni blev han alltmer förvirrad, och påstod att grannarna var satanister och att Caitlin i själva verket var djävulen.

Hon ringde polisen som körde pojkvännen till psykakuten – igen. Men han var snart ute igen och den 25 juni attackerade han Caitlin O’Brien som försökte skydda sig med en sax.

Den slet han ur hennes hand och började hugga henne. När hon låg död på sängen tog han en dusch och åkte till polisstationen. Först blev Shea Sturt inte trodd när han sade att han mördat sin flickvän, men när polisen åkte till lägenheten såg de den blodiga kroppen insåg de vad som hade hänt.

”Det var nödvändigt att döda henne”, har Shea Sturt sagt efteråt i förhör.

Shea Sturt dömdes till 22 års fängelse efter mordet.

LÄS OCKSÅ: Tonårsflickor hittade död kropp – stal den avlidnes smycken

LÄS OCKSÅ: Sjuksköterskan Genene Jones mördade 60 barn – riskerar att dö i cellen

FOTO: Youtube

SENASTE NYTT!