31-åriga hjälten tog hand om 89-åringen i slutet av hennes liv

31-åriga hjälten tog hand om 89-åringen i slutet av hennes liv

Vägrade låta henne flytta till äldreboendet.

När 31-åringen flyttade in i sin lägenhetesbyggnad blev han snabbt vän med sin äldre granne.
Men snart skulle 89-åriga Norma Cook behöva flytta till äldrebonde, något mannen inte kunde tillåta – utan lät henne bo hos under sina sista dagar.
– Jag kunde inte göra så mot någon som är så lik min egen farmor, säger Chris Salvatore, 31.
Katten Midas har fyra öron
Slå på ljud

Chris Salvatore, 31, lät den 89-årige Norma Cook flytta in hos sig. Den oväntade vänskapen över generationsgränsen började när skådespelaren Chris Salvator flyttade in till in i sin nya lägenhet – mitt emot då 85-åriga Norma, som bodde där med sin katt Hermes, skriver Femina.

Till en början hälsade de alltid vänligt på varandra i trapphuset – men snart började de utveckla en fin och hållbar vänskap. 89-åringen hade ingen familj kvar i livet och uppskattade sällskapet med den betydligt yngre Chris Salvator.

89-åringen saknade helt familj

Men Norma Cook började närma sig ålderns höst. 89 år gammal fick hon akut föras till sjukhus – där läkarna konstaterade att hon inte längre klarade sig själv.

Men Norma Cook saknade som bekant både nära anhöriga, eller någon familj som kunde ta hand om henne. Så det bestämdes att hon skulle föras till äldrebonde – för att leva ut sin sista tid i livet.

Men då klev den 31-åriga Chris in. Han samlade snabbt in pengar – och bestämde sig för att hoppa in som familjemedlem för 89-åringen. Norma Cook fick helt enkelt flytta in hem till Chris Salvatore, som tog sig på ansvaret att sköta om henne.

– Hon kunde inte ha blivit gladare när jag frågade. Jag var ändå där och besökte henne de flesta dagarna. Det enda andra alternativet var att hon skulle flytta in på äldreboende. Jag kunde inte göra så mot någon som är så lik min egen farmor, säger han.

Norma och katten Hermes flyttade in till 31-åringen

Tillsammans med katten Hermes, flyttade den 89-åriga Norma in hos Chris. Den första tiden tillsammans tillbringades de genom att dricka champagne och att kolla på nyheterna tillsammans.

– Jag är glad att jag kunde ge henne den här gåvan, att leva sina sista dagar hemma. Jag kan inte tänka mig hur det är att tillbringa slutet av sitt liv på ett sjukhus utan sina vänner eller husdjur.

Den 15 februari 2017 gick Norma Cook bort, något Chris berättade starkt om på Instagram. I ett känslosamt inlägg hyllar han sin vän.

”Norma vilar nu fridfullt i evigheten och även om hon inte längre fysiskt är med oss, så kommer hennes ande fortsätta fylla hjärtana hos så många människor”.

LÄS OCKSÅ: Sally slog ihjäl maken med en hammare – släpptes fri

LÄS OCKSÅ: 14-åringen jobbar dag och natt på Burger king – skapade hätsk debatt

Foto: INSTAGRAM

FRÅN FÖRSTASIDAN