livet med barn

30-åringen blev landets yngsta mormor – mot sin vilja: ”Blev rätt paff”

30-åringen blev landets yngsta mormor – mot sin vilja: ”Blev rätt paff”

Foto: SOCIALA MEDIER, SKÄRMDUMP
30-åringen blev landets yngsta mormor – mot sin vilja.
– Jag blev rätt paff… säger Kelly Healey, enligt Femina.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bruden älskar hiphop – rappade fram sina bröllopslöften
0:36

Efter reklamen: Bruden älskar hiphop – rappade fram sina bröllopslöften

(0:36)

Slå på ljud

Fembarnsmamman Kelly Healey från Storbritannien fick en chock som 29-åring när hennes 14-åriga dotter Skye Salter berättade att hon var gravid med en son. Ett besked som skakade om både dotter och mor.

– Jag blev rätt paff över att jag var ju i 20-årsåldern och redan skulle bli mormor. Jag kunde inte tro det, säger Kelly Healey när hon fick höra att hon skulle bli mormor.

För 14-åringen hade endast missat en menstruation när hon misstänkte att hon var gravid. Det var hon, men betydligt mer än väntat. Efter ett gravidtest visade det sig att Skye Salter var gravid i vecka 36 – något som familjen tror kan berott på oregelbundenheten i flickans mens.

Att få barn som 14-åring är tidigt. Att bli mormor som 30-åring är rekordtidigt. Och som kronan på verket: Kelly Healeys egna mamma blev dessutom Storbritanniens äldsta gammelmormor.

Fembarnsmamman: ”Ingen idé att skälla på henne”

Trots att mamma Kelly Healey blev paff, så ville hon lugna sin dotter.

– Självklart var jag häpen, men det var ingen idé att skälla på henne om preventivmedel eller säkert sex. Gjort är gjort. Så allt jag kunde göra var att erbjuda kärlek och stöd, berättar Kelly.

Hon hade nämligen befunnit sig i samma situation. För hon blev själv gravid med Skye Salter som 16-åring. Tillsammans tacklade de dotterns graviditet och förlossning, något som 14-åringen gjorde med bravur, skriver Femina.

En annan udda detalj är att även Kelly Healey själv har barn i småbarnsålder. Vilket har gjort att mamma och dotter låter barn och barnbarnet växa upp ihop.

– Mina vänner tycker att det är jättekul att jag har ett barnbarn. Han misstas alltid för att vara min son. Jag är dock inte säker på att min egen mamma var redo för att bli gammelmormor vid 48 års ålder, berättar Kelly Healey.

När Skye Salter fick sitt barn blev Kelly Healey Storbritanniens yngsta mormor. I dag är hon 33, medan dottern är 17.

– Eftersom jag lever som att jag fortfarande vore i 20-årsåldern så känns det inte rätt.

Foto: FACEBOOK

FRÅN FÖRSTASIDAN