Trebarnsmammans knep: Fler kvinnor borde lyda och behaga sina män

Bronte valde att vara hemmafru – istället för att bli läkare eller advokat.

Hon säger sig ha det perfekta receptet för att behålla sin man.
Trebarnsmamman Bronte tycker nämligen att man som kvinna ska ta hand om hemmet, barnen – och sin man.
– Jag tror att en av anledningarna till att det finns så många misslyckade äktenskap är att kvinnor inte beter sig som män vill, säger hemmafrun till The Sun.

På morgonen släpper Bronte Rawlingson, 29, av sin tre barn vid den exklusiva privatskolan. Men dagen började långt innan barnen skulle till skolan. För hemmafrun Bronte Rawlingson har hela dagen planerad – och alarmet satt på 06:00. För då förbereder hon frukosten åt barnen och sin arbetande make.

När resten av Storbritannien får återgå till sina arbetsplatser efter coronapandemin, stannar Bronte Rawlingson kvar hemma. Hon är nämligen en ”traditionell hemmafru”, som hoppade av ambitiösa studier, för att föda sitt första barn vid 19 års ålder. Något hon berättar för den brittiska tidningen The Sun.

Bronte Rawlingson, 29. Hon valde att ta hand om maken och barnen istället för en framgångsrik karriär.

– Jag vet att min man gillar att bli omhändertagen. Om jag ska vara feminin, så ska han kan vara manlig. Vi balanserar varandra, säger hon till The Sun.

Bronte Rawlingson: Kvinnor borde bete sig som män vill

Bronte Rawlingson är gift med sin make Phil, 35. Maken driver en VVS-firma, medan hon är en hemmafru. Hon säger att rollerna gör att deras äktenskap verkligen blommat ut.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

– Jag tror att en av anledningarna till att det finns så många misslyckade äktenskap är att kvinnor inte beter sig som män vill, säger hemmafrun Bronte Rawlingson.

Efter att ordnat maken Phils frukost i deras gemensamma hem, i Frinton, Storbritannien är det barnens tur, Amelia, 9 år, Fenella, 6 år, och bebisen Theodore, som är 18 månader gammal att få sin frukost.

– Ibland är det äggröra, ibland är det en omelett för Phil, säger hon.

– Jag gillar att fixa maten till honom ordentligt och se till att han är mätt till minst lunchtid. Han klarar sig inte bara på en macka, eller två, säger Bronte Rawlingson till The Sun.

Träffade Phil som 16-åring – på en strand

Valet att bli hemmafru var lätt för Bronte Rawlingson. Hon fick sitt första barn som 19-åring. Hon valde då att hoppa av en toppskola i Ipswich, Trots att hon hade toppbetyg. Men en toppkarriär inom arbetslivet var aldrig något som lockade.

Hon träffade maken Phil vid en strand som 16-åring. Phil var då 22 år. Tre år senare fick hon sitt första barn med honom. Hennes beslut att vara hemma och ta hand om barn gick inte helt hem hos hennes vänner, eller familj. De påpekade att hon utan problem skulle kunna utbilda sig till läkare, eller advokat. Istället gör hon äggröra åt sin make.

Tillsammans med maken Phil, 35, har de tre barn. Amelia, 9, Fenella, 6 år och 18-månaders gamla bebisen Theodore.

– Jag har alltid velat vara en mamma och fru. Ända sedan jag var en liten flicka. Jag brukade drömma om det, när jag lekte med mina dockor hemma.

Men Bronte Rawlingson familj var inte alls nöjda med hennes val.,

– Jag ska inte ljuga. Mitt förhållande med mina föräldrar var ansträngt ett tag efteråt. De ville att jag skulle studera på universitet.

Städar badrummet och käket – två gånger per dag

Men hon älskar vad gör idag – att vara en hemmafru. Det är verkligen hennes favoritsyssla, berättar hon för tidningen. Hon städar deras gemensamma hem när barnen och maken inte är hemma. Hon ser till att allt fungerar.

– Jag städar nog badrummet och köket två gånger per dag. Phil har ett skägg och flickorna kan ställa till med en rejäl oreda. Flickorna har dessutom ett marsvin.

Men allt är inte frid och fröjd för Bronte Rawlingson. Hon är orolig för att skolan inte lär ut viktiga ämnen längre – som syslöjd, stickning och matlagning. Men hon lär sina flickor det hemmavid istället.

Hon tror att alla kvinnor kan göra ett aktivt val att förändra sin livsstil till ett mer traditionellt sådant.

– För inte allt för längesedan ansågs du som en ”gammal” ungmö om du inte hade en bebis innan du var 20. I dag är det tvärtom. Men det krävs en intelligent person att uppfostra barn, säger Bronte Rawlingson.

Känner sig som en ”anti-feminist”

Bronte Rawlingson erkänner att hennes syn på samhället kan vara en aning gammeldags. Hon säger att vissa saker får henne att känna sig som en ”anti-feminist”.

– Det finns så mycket press på kvinnor att fylla de manliga miljöerna i dag. Att vara en traditionell kvinna ses ner på och är undervärderad. Det anses mest vara slöseri med en utbildad kvinnas liv att bara vara en hemmafru, säger hon och fortsätter:

– Det är nästan som att vara hemmafru endast är en lämplig sysselsättning för en kvinna som har lågt intellekt eller få karriärval. Så här är jag. En privatutbildad, intelligent och viljestark kvinna, som väljer att stanna hemma istället, som en traditionell hemmafru. Och jag skulle inte kunna vara gladare.

LÄS OCKSÅ: Svenska Monica tycker fler kvinnor borde bli hemmafruar – tjänar miljoner på Onlyfans

LÄS OCKSÅ: Mamma Lisas kontroversiella åsikt: Barn är inte skyldiga er ett skit

Foto: FACEBOOK

Senaste nytt