TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Vilka gick till final i Melodifestivalen?Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill se

3-åriga Arthur hjärntumör missades – nu rasar pappa Simon

16 maj, 2022 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Arthur Ridout, 3, har drabbats av en hjärntumör.
3-åriga Arthur behandlas för en hjärntumör. Men pojkens föräldrar är rasande – efter att de sökt vård i månader, men blivit avskrivna som ”uppmärksamhetssökande”.
– Det var en enorm chock för oss. Vi grät hur mycket som helst, säger pappa Simon Ridout, enligt The Sun.
Annons
Pappan rakar av sig skägget – 1-åriga dottern förskräcktBrand logo
Pappan rakar av sig skägget – 1-åriga dottern förskräckt

Under månader bönade och bad föräldrarna till Arthur Ridout, 3, att läkare skulle ta pojkens symtom seriöst. Men trots att den treåriga pojken hade åkommor som illamående, kraftig huvudvärk och yrsel – så undersöktes han aldrig.

Nu rasar föräldrarna Simon och Lauren mot vården i Storbritannien.

– Vi åkte in till akuten flera gånger. Vi träffade flera läkare, varav en påstod att Arthur kan ha varit uppmärksamhetssökande. Det uttalandet gjorde oss väldigt illa, säger, pappa Simon, enligt The Sun.

För två månader efter första gången föräldrarna sökte vård för sin pojke, så gjorde vården en fruktansvärd upptäckt. Arthur hade hjärncancer. Tumören, som är av typen medulloblastom, är en av de vanligaste typerna av hjärncancer.

Annons
Arthur Ridout, 3, har drabbats av en allvarlig hjärntumör.

Pappan: ”Betydligt mer uppmärksam”

Pappa Simon Ridout, 39, berättar för The Sun att han är glad att tumören hittades. Men att något sådant här inte borde få ske.

– Man måste vara betydligt mer uppmärksam på något sådant här, säger pappa Simon.

– De senaste månaderna har kastat våra liv upp- och ner. Det har gett mig ett nytt perspektiv på allting, fortsätter pappan.

Arthurs cellgifter tog hårt på honom. Treåringen taoppade funktionen att – något han nyss lärt sig – och slutade prata. Men efter sex veckor av tung behandling, börjar Arthur komma tillbaka. För varje dag gör han framsteg, berättar pappan.

– Vi är så stolta över honom, säger pappan.

Arthur, med sin pappa Simon Ridout, 39.

Inspirerats av Arthur

Familjen har inspirerats av pojkens styrka. Pappa Simon, som till vardags arbetar som jordbrukare, har bestämt sig för att samla in pengar till andra med hjärntumörer. För att skapa uppmärksamhet besätmde sig pappan för att springa i välgörenhetsloppet: Jog 26.2 Miles in May Challenge.

– Springloppet var verkligen en utmaning för mig. Jag är ganska stark, men inte en löpare, berättar pappan.

Foto: SWNS

Annons