extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

27-åriga studenten Brian lämnade baren – försvunnen i 17 år

19 jul, 2023 
AvStefan Johansson
27-åriga studenten Brian lämnade baren – försvunnen i 17 år
Brian Shaffer, 27, fick nog och drog från baren vid två den där natten 2006.
Sedan dess har ingen sett honom.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hunden Filip försvinner – sjökorna spelar ett spratt
Hunden Filip försvinner – sjökorna spelar ett spratt

En man som gick in på en bar och...ja, så börjar de där vitsarna. Men det här är ingen rolig historia. Det är en synnerligen allvarlig historia om en ung man som hade allt. Som spåddes en lysande framtid och för en gångs skull var ute med polarna och roade sig. Det var den 31 mars 2006, springbreak (den där högtiden för amerikanska studenter då de är lediga) och den här kvällen fanns inga professorer, tjocka böcker eller examensångest.

Brian Shaffer, 27, skulle gå ut och festa Han skulle hänga med vännerna på Ohio State University i Columbus och blåsa rent i skallen. Brian, som läste medicin, var sliten efter det stenhårda pluggandet, men festhumöret var på topp. Det var en kväll som lovade allt. Det var en kväll som slutade...ja, hur då? Brian Shaffer och hans bäste vän William ”Clint” Florence drog till Ugly Tuna Bar, inte långt ifrån campus, vid tiotiden på kvällen 31 mars. De sänkte shot efter shot och åkte sedan till en annan vän för att festa vidare. Något The Mirror tidigare har rapporterat om.

Annons

Skulle resa till flickvännen Alexis

Men efter en stund ville Brian och Clint tillbaka till baren och vännen skjutsade dem tillbaka dit. Kvart över ett började de beställa drinkar och natten var på väg att bli riktigt vild. Runt två gick Brian ut för att ta lite luft, och vittnen såg att han snackade med två tjejer. Brian kom aldrig tillbaka till sin kompis i baren. Han försökte ringa Brian på mobilen men kom bara till mobilsvar. Brian var borta. Han är fortfarande borta.

Brian Shaffer skulle resa till sin flickvän Alexis Waggoner måndag morgon och när han inte dök upp ringde hon Brians föräldrar. De kontaktade polisen i Columbus. Över 50 poliser sökte efter honom. Brians föräldrar och släktingar förhördes och genomgick test med lögndetektor. Ingen skugga föll på dem. Inte heller på vännerna. Kanske dock på hans vän ”Clint” som vägrade lögndetektorn.

Brian Shaffer

Bilden dök upp flera år senare

Polisen hade flera teorier, men ingen höll så pass att de kunde gå vidare. En teori var att Brian bytt kläder efter mötet med de två kvinnorna och sedan försvunnit ut en bakväg, utom synhåll för övervakningskamerorna. Befängt, enligt Brians föräldrar, som var övertygade om att det hänt honom något. Han, sade de, skulle inte försvinna frivilligt. Men sedan den där natten är Brian Shaffer försvunnen. Som uppslukad av jorden. Kreditkorten har inte använts och tipsen har för länge sedan slutat komma.

Annons

För tre år sedan dök en bild på sociala medier, tagen i Tijuana, Mexiko, upp och mannen på bilden var mycket lik Brian. Hans föräldrar började hoppas igen, men efter en noggrann koll visade det sig att han var någon helt annan.

Brian Shaffer har varit försvunnen i 17 år och den som kan ge polisen tips som löser gåtan belönas med närmare motsvarande en miljon kronor.

FOTO: Facebook/Ohio Bureau Of Criminal Investigation)

Annons