27-åriga nyblivna mamman har fått dödsdomen – alla tror hon fejkar

Jemma McGowan

Jemma McGowan hade precis fött sitt tredje barn.
24 timmar senare fick hon veta att hon var dödligt sjuk.
Nu anklags hon för att fejka cancern.
0:28

Efter reklamen: Världens största kattunge – folk tror att det är en hund

(0:28)

Trebarnsmamman Jemma McGowan, 27, från Irland fick i februari förra året veta att hon hade aggressiv äggstockscancer. Läkarna sa att hon förmodligen inte skulle leva längre än ett år till.

De senaste månaderna har Jemma delat med sig av sjukhusbesöken på Instagram. Samtidigt får hon flera kommentarer från främlingar som ifrågasätter om hon verkligen är sjuk.

– Jag får ofta höra att jag fejkar cancern. Och det är någon som hela tiden säger att jag inte har dödlig cancer eftersom jag ser för bra ut för att vara sjuk, säger Jemma McGowan till The Sun.

Clive och Jemma McGowan

Jemma McGowan med maken Clive McGowan.

Facebook

Fick beskedet dagen efter förlossningen

Jemma McGowan diagnosticerades med äggstockscancer för första gången 2016, då hon var gravid i vecka sex med sitt andra barn. Läkarna lyckades då operera bort tumören och sa att den inte skulle komma tillbaka.

I fyra år var hon frisk och kände inte av några kroppsliga besvär. Men när hon var höggravid med sitt tredje barn upptäckte hon en knöl på kroppen. Bara 24 timmar efter förlossningen av sitt tredje barn fick hon veta att hon hade dödlig äggstockscancer och att den spridit sig till lungor och skelett.

– Orden som jag kommer ihåg mest var ”obotlig”, ”aggressiv” och ”cancern beter sig konstigt”. Jag började med cellgifter när Betty bara var två veckor gammal, men jag var inte redo att ge och upp säga till mina barn att jag kommer dö. Det var då jag förstod att jag skulle kämpa.

Jemma McGowan

Bara 24 timmar efter förlossningen av sitt tredje barn fick Jemma McGowan det fruktansvärda cancerbeskedet.

Facebook
5-åriga flickans hjärtskärande önskan – efter mammans svåra fråga

Vägrar offra sexlivet med maken Clive

Cellgiftsbehandlingen funkade dock inte. I stället upptäckte läkarna fler tumörer i Jemma McGowans kropp. De frågade om Jemma ville genomgå en strålningsbehandling som skulle underlätta smärtan.

Men det tackade hon nej till.

– Bieffekterna var att du aldrig skulle kunna ha sex igen, gå runt med en kisspåse och även behöva göra en stor operation. Varför skulle jag utsätta mig för det där när min smärta inte är så farlig? Och jag tänker inte offra mitt sexliv, jag har offrat så mycket annat, jag behöver ju något!

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Beslutet inför slutet: ”Ingen vet”

Jemma McGowan har lyckats samla in pengar för att kunna resa till Mexico och genomgå en innovativ behandling. Förhoppningen är att hon ska få några fler månader i livet och några fler dagar med sina barn.

Nu är hon aktuell i dokumentären Stacey Dooley Sleeps Over, där programledaren Stacey Dooles sover över hos en spännande person. Där avslöjar Jemma att hon köpt presenter till barnen när de fyller 18 år, allt för att de inte ska glömma bort henne.

– Ingen vet hur morgondagen kommer se ut. Jag känner att jag fått något speciellt eftersom jag vet att det finns en stor chans att mina dagar är räknade, säger hon.

LÄS OCKSÅ: 6-åringens hjärtskärande bild med döende lillasystern

LÄS OCKSÅ: Breya Ward, 7, överlevde mirakulöst cancern

Foto: Facebook, Instagram

SENASTE NYTT!