livet med barn

25-åringen skaffade fem ”barn” efter personliga tragedin

Toni, 25, skaffade fem dockor efter sitt missfall

FOTO: SWNS
När Toni förlorade sitt barn mådde hon väldigt dåligt.
I ett försök att bli av med sin ångest och depression testade hon en minst sagt unik metod.
– Jag kör dem i en vagn och majoriteten av människorna jag möter tror att de är riktiga, säger hon.
3-åriga Ellie dansar loss till Eminem
0:27

Efter reklamen: 3-åriga Ellie dansar loss till Eminem

(0:27)

Slå på ljud

I den tolfte graviditetsveckan fick Toni Daly, 25, från London ett traumatiskt missfall. Det skedde i juni 2017 och hon hade just blivit lämnad av sin pojkvän. Upplevelsen tog väldigt hårt på henne och i mars 2020 började hon känna av en skengraviditet – hennes kropp lurade henne att tro att hon väntade barn. Hon blev illamående, fick ömma bröst och kände till och med någonting röra sig inuti henne.

Toni gick inte till någon läkare, men pratade om sina problem med en terapeut. Hon beslutade sig för att prova en annorlunda strategi för att finna tröst och ro efter sina traumatiska år. Hon köpte en handgjord docka, väldigt lik en livs levande bebis, som hon döpte till Ben.

– Jag köpte honom av en konstnär på Facebook för 2 000 kronor och när jag höll honom försvann mina negativa känslor. Det finns så många anledningar för kvinnor att köpa dockor, säger hon enligt Daily Mirror och fortsätter:

Här är Toni med sin ettåring Emmanuela ”Emma”.

Här är Toni med sin ettåring Emmanuela ”Emma”.

FOTO: SWNS

– Det kan vara någon som förlorat ett barn eller någon som inte kan få egna barn. Det kan till och med vara någon som köper för att de helt enkelt är så fint gjorda.

Stannas av folk på stan som tror de är riktiga

Hon kände en direkt anknytning till sin docka och det hjälpte henne i hennes kamp mot ångest och depression. Efter det första köpet av dockan Ben har Toni nu valt att inhandla fyra dockor till för en total kostnad av nästan 13 000 kronor.

Hon är nu mamma till Ben (som är två veckor gammal), Hazel (fyra veckor), Emmanuela (ett år), Lucas (för tidigt född bebis) och Thalia (två veckor).

– Jag älskar att mysa med dem och se på film tillsammans. Jag kör dem i en vagn och majoriteten av människorna jag möter tror att de är riktiga. Folk frågar mig saker om förlossningarna och hur mycket de vägde och ibland spelar jag med, säger Toni.

Lucas är för tidigt född. Det är en symbol för det barn som Toni förlorade i missfallet. Han skulle också ha hetat Lucas.

Lucas är för tidigt född. Det är en symbol för det barn som Toni förlorade i missfallet. Han skulle också ha hetat Lucas.

FOTO: SWNS

Många hon möter på stan är vänliga och intresserade, men online är inte folk lika snälla.

– Jag var tvungen att ta en paus från sociala medier för det blev för mycket. Folk sa att jag berövar mina föräldrar på ett liv med riktiga barnbarn och vissa säger att jag borde ta mitt eget liv.

Vill skaffa riktiga barn framöver

Hon struntar i vad folk skriver för elaka kommentarer, hon fortsätter att vara stolt över sitt liv som mamma åt sina fem bebisar.

– Jag bor i en enrummare och har ett barn i en spjälsäng bredvid mig och de andra ligger i en bäddsoffa i ena hörnet. De ger mig så mycket kärlek – det är samma känsla som att hålla en sovande bebis.

Några av Tonis dockor är mer verklighetstrogna än andra.

Några av Tonis dockor är mer verklighetstrogna än andra.

FOTO: SWNS

Man skulle lätt kunna tro att Toni är singel eftersom hon bor själv med sina dockor, men så är inte fallet. Hon träffade nämligen en kille 2017 och de är ihop än i dag. Den gemensamma drömmen är att skaffa barn ihop framöver.

– Han stöttar mig i allt och hjälpte mig till och med att köpa Ben, Hazel och Emma. Det vore inte rättvist att starta en familj nu eftersom jag bor i en så liten lägenhet och vi har knappt ekonomin att ta hand om oss själva, säger hon.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN