25-åringens dödsdom – efter läkarnas stora miss efter gånger

25-åringens dödsdom – efter läkarnas stora miss efter gånger

Fick dödlig besked – efter läkarnas miss.

Foto: PRIVAT
25-åriga Kasey Altman fick besked från tre olika läkare att hon hade hemorrojder – me der visade sig vara dödlig cancer.
– När du får höra att man förmodligen inte har mycket tid kvar, måste man göra en förändring i livet, säger Kasey Altman till Daily Mail.
Fyraåriga William får en helt ny frisyr
0:17

Efter reklamen: Fyraåriga William får en helt ny frisyr

(0:17)

Slå på ljud

Kasey Altman, 25, från den amerikanska staden San Diego i Kalifornien, blev orolig för sin hälsa när hon upptäckte synliga bölder i underlivet.

Men när hon besökte vården fick Kasey Altman besked att hon inte borde oroa sig – och att bölderna var hemorrojder. Men det skulle visa sig helt fel.

Jag var helt frisk, tränade dagligen, åt bra, och jag var en idrottare under studietiden, så jag tar min hälsa på största allvar.

Tre läkare höll på att missa 25-åringens dödliga diagnos.

Foto: FACEBOOK

Upptäckte bölder i underlivet

– Men plötsligt började dessa bölder dyka upp på min kropp. Vissa av bölderna var nära mitt underliv, säger 25-åringen.

Kasey Altman bestämde sig för att söka vård. Men ingen av läkarna tyckte det såg farligt ut.

– Ingen ville lyssna på mig. Jag var ung och såg frisk ut.

– Den första läkaren jag träffade ville inte ens undersöka mig. Hon ville inte ens se på bölderna alls. Jag var tvungen att säga att jag tror jag har tumörer. Jag började bli väldigt känslosam eftersom ingen lyssnade på mig.

Efter mycket tjat lyckades Kasey Altman övertyga sin tredje läkare om en datortomografi, även kallat ”CT-scan”. Resultatet? Rhabdomyosarcoma. En sällsynt form av muskelcancer, med väldigt liten överlevnadschans.

Har tvingats ändra om sitt liv efter diagnosen. Foto taget innan sjukdomen.

Foto: PRIVAT

20 procents chans att överleva

Cancerformen drabbas ofta barn. Efter diagnos ges ofta 20 procents överlevnadschans under fem år. Tumörerna behandlas ofta med operation, i kombination med kemoterapi.

Trots det tragiska beskedet så vill Kasey Altman fokusera på det som är viktigt i livet. Hon har tvingats ändrat om sitt liv för att kunna vårda sig själv – och leva med effekterna av cancerbeskedet.

Trots flera rundor med kemoterapi – så dök tumören upp igen sent i november, 2021.

– När du får höra att man förmodligen inte har mycket tid kvar, måste man göra en förändring i livet, säger Kasey Altman.

– För mig personligen försöker jag hitta en mening med livet. En fråga som inte varit aktuell, förens jag fick höra att jag inte hade mycket tid kvar.

LÄS OCKSÅ: 24-åriga Alexander väljer nu att berätta sanningen: ”Min själsfrände”

LÄS OCKSÅ: Paret chockar – gifte sig trots 37 års ålderskillnad: ”Bilda familj”

Foto: PRIVAT/FACEBOOK

FRÅN FÖRSTASIDAN