24-åriga Lauras skräck efter ultraljudet: ”Sa att de var ledsna”

Millie Woodward och Laura Woodward

Laura Woodward, 24, väntade sitt fjärde barn och var överlycklig.
Men efter ultraljudet hamnade hon i chock och oro.
– De bara tittade på mig och sa att de var ledsna, säger hon.

Laura Woodward, 24, och Adam Porter, 30, från Lancashire såg fram emot att välkomna sin lilla dotter till världen. De hade fått reda på könet redan i vecka åtta. Paret har tre barn sedan tidigare och det kommande tillskottet skulle bli den sista pusselbiten i det stora familjepusslet.

För Laura var det inga konstigheter. Hon hade fött barn tre gånger tidigare, hade bara positiva förlossningsupplevelser och var övertygad om att det skulle bli samma sak den här gången.

– Jag vet hur det brukar gå till och mina andra graviditeter har varit otroligt smidiga, så jag hade inga anledningar att tro annorlunda den här gången, säger Laura Woodward till The Sun.

Laura Woodward

Laura Woodward, 24, hade haft smidiga graviditeter med barnen Ava, 7, Zachary, 5, och Tommy, 2. Men den fjärde graviditeten med dottern Millie Woodward blev annorlunda.

SWNS / SWNS / TT

Lauras oro efter ultraljudet: ”Sa att de var ledsna”

Men den här gången var det annorlunda. När hon gjorde en ultraljudsundersökning i vecka 12 upptäckte sonografen att det var något som inte stämde. Barnet i magen hade en defekt som behöver undersökas närmare.

– De bara tittade på mig och sa att de var ledsna. Det kändes som att allt gick i slow motion. Jag förstod inte vad det innebar för barnet, jag var livrädd.

Undersökningen visade att barnet skulle födas med tarmarna utanför buken. Missbildningen kallas för gastroschisis och beror på att bukväggen inte utvecklats ordentligt. Cirka en på 3 000 bebisar föds med gastroschisis.

Millie Woodward

Millie Woodward, 1, föddes med tarmarna utanför kroppen. Ett av 3 000 barn föds med gastroschisis.

SWNS / SWNS / TT

Tarmarna lindades in i plastfolie

Laura beskriver det som ett mardrömsbesked. Hon hade sett fram emot att bli mamma och njuta av graviditeten. I stället blev det månader av oro och tankar om att barnet inte skulle överleva.

– De sa att överlevnadschanserna var bra och att problemet var något som kunde åtgärdas, så vi hoppades bara på det bästa, säger hon.

4-åringen åt populära godiset – brände hål i munnen

Den 12 december förra året föddes dottern Millie Woodward, 1, med kejsarsnitt på ett sjukhus i Liverpool. Läkarna var snabba med att ta hand om dottern och Laura fick vänta på att hålla om henne.

– När hon föddes så lindade de in hennes organ i plastfolie innan de lät mig hålla henne ett tag, vilket var precis vad jag behövde efter alla månader av oro.

Millie Woodward

Tarmarna lindades in i plastfolie. Här ligger Millie Woodward på BB i en säng bredvid mamma Laura.

SWNS / SWNS / TT

Mammans lycka: ”Hon är perfekt”

På bara några timmar hade läkarna opererat tillbaka tarmarna i kroppen. Operationen gick felfritt och i dag syns det knappt att Millie kom till världen med gastroschisis.

– Om du tittar på henne nu är det svårt att tänka på hur mycket hon varit med om. Jag försöker att inte vara överbeskyddande, men jag vill bara se till så att hon från och med nu kan känna sig säker.

– Hon är perfekt på alla sätt.

Millie Woodward

Idag syns det knappt att Millie Woodward föddes med gastroschisis.

SWNS / SWNS / TT
Millie Woodward

Millie Woodward fyller ett år den 12 december.

SWNS / SWNS / TT
Laura, Millie, Ava, Zachary, Tommy och Adam

Laura Woodward, 24, och pojkvännen Adam Porter, 30, med barnen Ava, 7, Zachary, 5, Tommy 2, och Millie, 11 månader.

SWNS / SWNS / TT

LÄS OCKSÅ: Alpha är Storbritanniens tredje största barn – väger hela 6,8 kilo

LÄS OCKSÅ: Kayla, 18, födde enorma bebis – måste ha kläder för en treåring

Foto: SWNS

SENASTE NYTT!