Mamman kastade sin baby i säkerhet – innan hon själv blev påkörd

Privat
Ruby Flagan, 24, var på väg över ett övergångsställe med sin bebis i famnen när hon såg något i ögonvrån.
Snabbt slängde hon sonen i säkerhet – sekunden senare blev hon påkörd av en bil.
Mamman skadades svårt och hyllas nu för sitt snabba agerande.

Den 24-årige mamman, Ruby Flanagan, från Wallasey hade åkt till Bidston Moss köpcenter med sin fem månader gamla son Leon för att storhandla när olyckan var framme. På väg över ett övergångsställe blev Ruby påkörd av en bil.

Ruby, som arbetar som sjuksköterska till vardags, uppfattade vad som var på väg att hända, så strax innan kollisionen hade hon sinnesnärvaron att slänga sin fem månader gamla bebis i säkerhet, berättar svägerskan Chelsea Clark till Liverpool ECHO.

– Hon var så exalterad över att åka till Aldi. I stället blev hon inblandad i en traumatisk och tragisk olycka, säger hon.

Människor från närliggande butiker kom till undsättning för att hjälpa till. Rubys ben krossades i olyckan.

Leon Clarke och Ruby Flanagan tillsammans med sin son som är döpt efter sin pappa. Foto: privat

Tvingades amputera benet

Den 24-åriga mamman fördes senare till Aintree University Hospital. På grund av de allvarliga skadorna i högerbenet var man tvungna att amputera det, och samtidigt stabiliserade upp det andra, som också skadades allvarligt.

Enligt Chelsea Clark, syster till Rubys sambo Leon Clarke, blev Ruby ”traumatiserad” när hon vaknade, och väldigt orolig över hur hon nu skulle kunna betala sina amorteringar och räkningar.

– Hon skulle ha återgått till jobbet nästa månad. Leon kommer inte heller att kunna arbeta eftersom han kommer behöva ta hand om deras lilla pojke medan hon stannar på sjukhuset. Det kommer bli en lång rehabiliteringsprocess med flera operationer, säger Chelsea.

Foto: privat

Samlat in närmare 1 miljon kronor

Chelsea och hennes syster Carly skapade kort efter olyckan en Go FundMe-sida för familjen. När det här skrivs har över 3 000 personer tillsammans donerat över 77 000 pund, alltså närmare 1 miljon svenska kronor.

– Jag vet att pengar inte löser alla problem, men i den här situationen kommer det verkligen göra det, eftersom det ger familjen bästa möjliga chans. Ruby älskar sin partner och bebis, och hon är den snällaste personen i världen. Hon skulle göra vad som helst för vem som helst. Vi är förkrossade efter kraschen, säger Chelsea Clarke.

LÄS OCKSÅ: OS-stjärnan Maria, 25, räddar livet på sjuk bebis

LÄS OCKSÅ: Författaren avslöjar – så har du bättre sex efter 50

FOTO: privat

Senaste nytt