21-åringen lämnade in mobilen på lagning – då SPREDS nakenbilderna

Hon skickade in sin iPhone på lagning hos teknikjätten Apple.
Plötsligt började ett tiotal filmer och nakenbilder på henne spridas på Facebook.
Nu betalar Apple ut miljoner i skadestånd till den 21-åriga studenten.
Slå på ljud

Den 21-åriga studenten och Apple har nu kommit överens företagsgiganten ska betala henne miljoner i skadestånd. Händelsen utspelar sig 2016, i Kalifornien, USA. Hon ska enligt uppgift lämnat in sin mobil till Apple för reperation när det som inte fick hända inträffade, enligt The Telegraph.

Plötsligt började nakenbilder och filmer spridas, från hennes egna privata Facebook-sida. Personalen som arbetade på företaget Pegatron, ett åt Apple hyrt in företag som skötte deras reperationer, misstänks ligga bakom de integritetskränkande uppladdningarna.

Foto: Kallestad, Gorm

”10 bilder på henne i olika stadier av nakenhet – samt en sexvideo”

Under rubriken: ”10 bilder på henne i olika stadier av nakenhet – samt en sexvideo", misstänks två tekniker ha gått in i hennes privata album på telefonen och sedan delat bilder och filmer från hennes privata Facebook när telefonen var inskickad på lagning. Båda teknikerna har blivit avskedade.

Apple har kommit överens med 21-åringen, som stämde teknikjätten, att betala miljoner dollar i skadestånd till kvinnan. Apple har gett ett uttalande om händelsen.

– När vi fick kännedom om dessa oerhört allvarliga överträdelse av våra regler hos vår leverantör 2016, vidtog vi omedelbara åtgärder och har sedan dess fortsatt stärka regelverket hos våra leverantörer, sa Apple enligt The Telegraph.

Dmitrii MelnikovFÅ FLER FASCINERANDE OCH SPÄNNANDE NYHETER OM AKTUELLA HÄNDELSER: In och följ Hänt Nyheter på Facebook här!

Apple värdesätter den personliga integriteten högt

Apple har alltid, enligt företaget själva, hållit den personliga integriteten högt och menar att detta var en engångsföreteelse och att det inte kommer återupprepas.

Ett problem kan vara att Apple instruerar alla som skickar in sin mobil för lagning att ta bort säkerhetslåsen på mobilen. På så vis kan tekniker alltid komma åt mjukvaran på mobilen. Men det rekommenderas också om möjligt att alltid fabriksåterställa mobilen innan den skickas in på lagning.

LÄS OCKSÅ: Paret fick 20 (!) barn på ett år – nu siktar de mot 100

LÄS OCKSÅ: Julia, 26, föddes utan livmoder – fick hjälp av mamma Ewyn

Foto: Kallestad, Gorm, Tom Merton, Robert Schlesinger

SENASTE NYTT!