2-barnspappan var död i 18 minuter – så räddade barnen hans liv

Stuart Waters med barnen Sadie och Jude

Barnen räddade pappa Stuarts liv.
Nu hyllas de för sin heroiska insats.
– Det var en stor, stor chock, säger Stuart Waters.
0:27

Efter reklamen: Kraftig busskrock – bussen flyger över mannen

(0:27)

Slå på ljud

Närmre döden går inte komma. Stuart Waters, 48, hade precis hämtat upp dottern Sadie, 10, och sonen Jude, 7, från fotbollsträningen med bilen. Världsvant körde han sträckan till hemmet i Pembury, England.

Strax utanför hemmet föll han plötsligt ihop i bilen. Barnen reagerade direkt och såg till att få upp säkerhetsbältet, springa in i huset för att kalla på hjälp och se till att grannarna förstod allvaret.

– Mina barn ropade, skrek och grät. Jag trodde att de larvade sig. De bara skrek ”det är något som hänt pappa”. Han andades inte och jag drabbades av panik. Jag sprang efter hjälp och en massa människor kom ut, säger barnens mamma Leanne Waters, 38, till Wales Online.

Stuart Waters med barnen Sadie och Jude

Stuart Waters med barnen Sadie och Jude i bilen.

SWNS

”En stor, stor chock”

Tillsammans med två grannar började Leanne göra hjärt- och lungräddning. I väntan på ambulans försökte de desperat få liv i Stuart, som fortsatte att ligga i ett omedvetet tillstånd.

Han togs sedan till Kings Hospital i sydöstra London för operation. Det visade sig att han hade drabbats av hjärtstopp och varit död i hela 18 minuter. Lyckligtvis hade han inte fått några hjärnskador.

– Jag trodde aldrig att det här skulle hända mig. Det var en stor, stor chock, säger Stuart Waters.

Jude och Sadie

Jude och Sadie agerade direkt när pappa Stuart kollapsade i bilen.

SWNS

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”De ska vara extremt stolta”

Stuart Waters hade aldrig haft problem med hjärtat tidigare. Tack vare barnen Sadie och Jude överlevde han. Polisen i Pembury har nu delat ut ett pris för deras heroiska insats.

– De ska vara extremt stolta över sig själva, och inte minst deras familj, vänner och grannar också, säger polischefen Joe Breen.

Stuart Waters med barnen Sadie och Jude

Stuart är stolt över barnen Sadie och Jude.

SWNS

Foto: SWNS

SENASTE NYTT!