2-barnsmamman har hatat sin make i 16 år – vägrar skilja sig

Heather och Bill Havrilesky

Heather Havrilesky hatar sin make och tycker att han är som en ”illaluktande tvätthög”.
Nu har hon skrivit en bok om äktenskapets skenhelighet.
– Det är helt vansinnigt och vilseledande att försöka hitta en person och stanna med den tills du är död, säger hon.
0:34

Efter reklamen: Mamman testar motocross – "AKTA LINAN"

(0:34)

Journalisten Heather Havrilesky, 52, från North Carolina, USA, har tröttnat rejält på äktenskapsböcker. Hon upplever att böckerna är så falska att hon velat sula dem över hela rummet. Därför har hon nu skrivit en egen om vad ett äktenskap innebär och hur man får det att hålla.

Hon växte själv upp med skilda föräldrar som likt hundar och katter bråkade dag och natt. I Heathers värld fanns det bara ”lyckliga äktenskap” i Disneys värld och hon började ifrågasätta synen på giftermål.

Ironiskt nog gifte hon sig själv med maken Bill Havrilesky för 16 år sedan och fick två döttrar som i dag är 15 och 12 år gamla. Till skillnad från många andra beskriver hon maken i mindre positiva ordalag och säger att hon ”hatar honom”.

Orden om maken: ”En illaluktande tvätthög”

Heather tycker att Bill är som ”en vass legobit under fötterna”, en illaluktande tvätthög och ett snarkande djur”. I en intervju med The Times beskriver hon äktenskap som ”komiska”.

– Det är helt vansinnigt och vilseledande att försöka hitta en person och stanna med den tills du är död. Galenskapen i den satsningen får en komisk effekt, för uppenbarligen misslyckas vi hela tiden och blir besvikna, säger hon.

SUMMOR! Modellen skiljer – nu är hon rikare än drottningen

Hon skriver i boken ”Foreverland: On the Divine Tedium of Marriage” att det enda som kan signalera ett lyckat äktenskap är döden. Ett äktenskaps framgång definieras inte av lycka, det definieras av om man fortfarande är tillsammans när kroppen sänks ner i marken.

Uppdraget är trots allt att hålla ihop tills du dör. När den ena personen försvinner har äktenskapet lyckats. Döden signalerar seger”, skriver hon i boken, enligt Daily Mail.

Heather Havrilesky

Heather Havrilesky, 52, skriver i boken Foreverland: On the Divine Tedium of Marriage att synen på äktenskap är komisk: ”Döden signalerar seger”, skriver hon.

Instagram

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Makens fina stöd efter elaka orden

Halvvägs in i skrivandet kom samvetet ifatt Heather och hon började tvivla på hur hård hon kunde vara mot maken Bill. Lyckligtvis struntade han i vilket och hon kunde fortsätta bokprocessen.

Heather skriver att det tog tio år för henne att acceptera Bill för den han är – eller det tog snarare tio år innan hon förstod att det inte skulle gå att ändra på honom.

Trots detta så har hon aldrig velat skilja sig och när hon för några år sedan diagnosticerades med bröstcancer förstod hon vikten av makens stöd.

– Jag hatar människor som säger att maken är deras bästa vän men Bill är verkligen min bästa vän, min terapeut och min mamma – allt i ett, säger hon.

Foreverland: On the Divine Tedium of Marriage

Heather Havrilesky är aktuell med boken Foreverland: On the Divine Tedium of Marriage.

TT

LÄS OCKSÅ: 37-åriga mamman har 11 barn – är gravid på nytt

LÄS OCKSÅ: Sveriges största familj med 17 barn – så lever de i dag

Foto: Instagram, TT

SENASTE NYTT!