19-åringen har mobbats hela livet – för det sällsynta syndromet

Lexi Chapman

Foto: SWNS
19-åringen har blivit kallad för ”missfoster” hela livet.
Men nu gör hon succé – och skäms inte över sin åkomma.
– Jag fick till och med dödshot, berättar Lexi Chapman, enligt Daily Star.
Skrämmande ögonblick – eldslukaren börjar brinna
0:30

Efter reklamen: Skrämmande ögonblick – eldslukaren börjar brinna

(0:30)

Slå på ljud

Lexi Chapman, 19, föddes med ett enorm födelsemärke över halva sin överkropp. Hon beskriver födelsemärket som ett gigantiskt ”sugmärke”. 19-åringen har haft födelsemärket hela livet.

Till en början trodde Lexis föräldrar att Lexi var född med ett portvinsmärke – tills hon fick sin diagnos. 19-åringen hade Klippel-Trenaunays syndrom, eller så kallad KTS. En sällsynt sjukdom som ger kroppen extra blodkärl. Om sjukdomen inte behandlas så kan den drabbades liv förkortas.

Turligt nog upptäcktes Lexi Chapman KTS i ett tidigt stadie. Risken för att Lexi ska kunna drabbas av blodproppar finns ständigt, men hon kan leva ett helt vanligt liv.

Lexi Chapman, 19, föddes med KTS.

Foto: SWNS

”Då började mobbningen …”

Tyvärr finns det andra delar av Lexis liv som inte varit lika lätt. För hennes speciella födelsemärke har väckt stor uppståndelse på skolgården.

– Jag var ett glatt barn i i lågstadiet. Jag brydde mig inte om hur jag såg ut. Men jag bytte skola när jag var elva år. Då började mobbningen. Det gjorde mitt liv till ett levande helvete, säger Lexi och fortsätter:

– Jag brukade täcka mig med långärmade tröjor och polotröjor med höga kragar. Men de andra barnen kallade mig för missfoster. Jag fick till och med dödshot.

Lexi berättar om den fruktansvärda mobbningen har hon utsatts för.

Foto: SWNS

När Lexi var 13 år gammal fick hon självmordstankar. Hon kämpade mot ångest och depression. Under flera år kämpade Lexi också mot sina mobbare. Men när hon fyllde 16 kom en brytpunkt och hon valde att sluta på sin skola.

– Jag gick till min rektor, gjorde mina sista prov och återvände aldrig dit mer. Jag kommer aldrig att förstå varför barn i skolan var så fruktansvärd elaka, berättar Lexi enligt Daily Star.

– Jag valde inte att födas såhär. Jag kan inte göra något åt det. Min kropp är min ensak och ingen annans, säger Lexi.

Efter svåra kampen – försöker hjälpa andra

I dag har livet däremot vänt för Lexi. Hon har pojkvän, studerar på West Georgia College i USA och är nöjd med sitt utseende.

– Jag är glad och är nöjd över min kropp och utseende. Jag vill hjälpa andra flickor att komma till samma punkt i livet och acceptans som jag har i dag, säger Lexi.

– Jag gör ofta besök på skolor och på ungdomsorganisationer och berättar om min erfarenhet. Jag försöker ge så många som möjligt verktyg för att kunna acceptera sina kroppar. Alla är vackra på sitt eget vis, säger Lexi.

Foto: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN