14 månader gamla Harry tragiskt död – efter mamma Natalies beslut

Natalie Kane och sonen Harry.

FOTO: Facebook
Harry, 1, och mamma Natalie, 27, hittades döda fem dagar efter att de inte dykt upp för att fira jul.
Nu startar utredningen.
1-åringen faller ner genom brunnslocket
0:35

Efter reklamen: 1-åringen faller ner genom brunnslocket

(0:35)

Slå på ljud

Det var på juldagen förra året som vänner till Natalie Kane, 27, började bli oroliga när hon och sonen Harry, 1, inte dök upp till julfirandet. Den unga mamman hade varit så ivrig att få en första ”ordentlig” jul tillsammans med ettåringen och hade köpt honom massvis med presenter. På juldagen skulle hon ha besökt nära vännen Stacey Hackett, men kvällen innan hade hon slutat svara på sms och var inte kontaktbar när vänner och familj försökte nå henne. Det rapporterar tidningen Mirror.

Depression och alkohol

Natalies vänner och familj vittnar om att hon haft stora problem med psykisk ohälsa och innan Harry föddes missbrukat både alkohol och droger. Storebror Scott berättar för rätten att han inte tror att hon missbrukat sedan hon fick sin son och att hon vuxit upp sedan dess.

Vännen Stacey och familjen var egentligen inte särskilt oroliga när Natalie och Harry inte dök upp. Det var inte ovanligt och Stacey antog att hon åkt till sin familj istället. Ibland kunde det dröja flera dagar innan Natalie åter hade kontakt med familj och vänner så inte förrän den 30:e december kontaktades polisen. En polisman åkte till 27-åringens bostad, men ingen öppnade dörren när han knackade på. Grannarna berättade att de inte sett kvinnan på flera dagar och polisen bestämde sig för att gå in i lägenheten som stod olåst.

”Hennes sista år i livet kretsade kring Harry”

Inne i lägenheten i Cumbria, England, hittades Natalie livlös på golvet i vardagsrummet bredvid alla de julklappar hon köpt till sonen. Ettåriga Harry hittades i badrummet – också han avliden. Obduktionen på Harry visade att han troligtvis överlevt två eller tre dagar efter mammans död. Hans dödsorsak ska ha varit uttorkning. Obduktionen på Natalie visade att hon hade narkotika i blodet, vilket ska ha förorsakat hennes död.

Harry.

Harry överlevde två eller tre dagar utan sin mamma.

FOTO: Facebook

I rätten vittnade Natalies storebror Scott om hennes karaktär.

– Hon var en av de bästa mammorna jag sett. Hon var så kärleksfull, omtänksam och brydd. Hennes sista år i livet kretsade kring Harry, säger han.

Vänner och familj chokades av beskedet att Natalie och Harry gått bort. Samtliga vittnar om att hon verkligen gjort en vändning sedan sonen föddes.

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN