10 roliga sär skrivningar som chockat Sverige

Särskrivningar

Särskrivningar kan vara jobbiga – men också otroligt roliga.
Här är tio underhållande särskrivningar som lamslagit Sverige.

Sär skrivningar uppstår dagligen i vardagen. Vissa blir förargade, slår näven i bordet och säger "Nej, nu får det vara nog!”. Andra hånar, skrattar och undrar vad det är som pågår. Vissa förundras hur något kan gå från att betyda en sak till något helt annat.

Vi lever med särskrivningar. De är en del av vårt liv. På både gott och ont. Här är tio roliga särskrivningar från Facebook-sidan ”Sverige mot särskrivning” som chockat Sverige.

1. 70 års födelsedagsfirande

Alla behöver vila upp sig efter en hård utekväll. Det är svårt att föreställa sig hur lång tid man behöver om ett kalas pågått i 70 år. Möjligtvis menar avsändaren att butiken har stängt på grund av 70-årsfirande.

BARBIE GIRL! Mamma Nannette, 47, vill se ut som dockan – opererar könet

2. 2 lama hingstar

Hur någon skulle vilja betala för två trötta, sega och lama hingstar är svårt att föreställa sig. Kanske menar ägaren att de säljer två lamahingstar? Eller så tänker de kanske att köparen uppskattar djur som är oförmögna att galoppera.

3. Ring munkar för tre kronor

Ring bara ring! Nu har du äntligen möjligheten att ringa och prata med en livs levande munk för tre kronor. Eller som Facebook-gruppen skriver: ”Helt plötsligt fick ett gäng munkar en massa samtal från Sverige”.

4. Rådailan sås

Här har vi inte bara att göra med en särskrivning. Det är också en helt ny sås som ingen i hela världen tidigare provat. Nu vill man ju bara hitta den kreativa såsrestaurangen som utmanar världens alla smaker.

5. Butter kaka

Personen som bakade den här kakan måste haft en dålig dag, varit frustrerad och använt sig av ”sur deg”, som insändaren Barbro skriver. Frågan är vem som skulle vilja äta en kaka som är på så himla dåligt humör?

STOPP I LAGENS NAMN Därför får din bebis inte heta "Snus"

6. Personal rockar

När kollegorna bara är bäst och förtjänar allt beröm! Möjligtvis pågår det en storskalig konsert som hade fått självaste Kiss att göra avbön och radera alla låtar.

7. Kul glass

Man undrar ju vad den här glassen är gjord av? Skitsamma, roligt har man i alla fall när man äter den.

8. Grip rum

Det här rummet verkar ha begått så grova brott att det genast måste gripas av polis. Vad gör det fortfarande ute i det fria!? Grip det genast, kasta nycklarna och lås in det för all framtid!

9. Ärtor suger snaps

Vad betyder ens det här?

10. Varsågod att ta en grill eller odla katalog

Någon som vet hur mycket vatten katalogen behöver?

LÄS OCKSÅ: EM-spelarna som är populärast på Instagram – hela listan

LÄS OCKSÅ: Hela listan över alla filmer som går på bio sommaren och hösten 2021

Foto: Facebook