10-barnsmamman Annie fick plötsligt tvillingar – upptäckte 2 veckor innan

Annie Tupou

Bara två veckor innan den plötsliga förlossningen fick den 33-åriga mamman Annie Tupou veta att hon var gravid med sitt nionde barn.
Men under förlossningen fick hon en annan överraskning – hon skulle nämligen föda tvillingar.
– Jag var I total chock, jag visste inte vad jag skulle säga, berättar 10-barnsmamman för The Sun.
Paret fick 20 barn på ett år – så lever de idag
Slå på ljud

Att den 33-åriga mamman Annie Tupou och hennes man Russell skulle vara föräldrar till tio barn som alla är under tio år gamla hade ingen av dem trott.

Paret från staden Victoria i Australien levde ett hektiskt familjeliv med sina åtta barn. Det kanske inte var så konstigt att Annie kände sig lite extra trött. Men för säkerhets skulle gjorde hon ett graviditetstest – och det visade positivt. Hon hade inte alls kännt något tecken på liv och rörelse inifrån hennes mage så hon tänkte att hon inte kunde vara så långt gången in i graviditeten.

– Jag hade känt mig lite extra trött så jag gjorde ett graviditetstest och det var positivt. Jag hade inte känns några rörelser eller något sådant som jag gjort under mina tidigare graviditeter. Jag träffade läkaren och han berättade att jag var sex månader in i graviditeten. I sex månader hade jag inte haft en aning om att jag bar mitt nionde barn i magen, säger mamman till The Sun.

Hann föda ensam innan ambulansen kom

Annie Tupou som för tillfället studerade till bröllopsplanerare fick ta en paus från sina studier och hon bokade in ett ultraljud två veckor efter att hon hade fått reda på att hon var gravid i sjätte månaden. Men hon skulle aldrig hinna få se några bilder från ultraljudet.

– Några dagar senare, i slutet av april, så låg jag i sängen och tittade på film. Alla barn hade gått och lagt sig och Russell var på ett jobb i Sydney så jag var ensam. Plötsligt kände jag en smärta i magen, men jag kände mig lugn. Jag trodde att det var falska förvärkar och de var inte så intensiva. Det var också alldeles för tidigt att föda i sjätte månaden, säger Annie till tidningen.

Mamman somnade om men vaknade upp några timmar senare men intensiva värkar. Hon började ringa maken Russell, men medan signalerna gick fram började hon känna bebisens huvud.

Hon lade på och ringde istället till sin mamma som bodde i närheten och sedan ringde hon ambulansen. Men innan ambulansen hann fram hade Annie Tupou redan hunnit föda dottern Tililia som låg med navelsträngen kvar kopplad till mamma Annie.

Då kom nästa tvist i historien.

Barnmorskans chock efter upptäckten

Ambulanspersonalen försökte få den nyblivna mamman att föda ut moderkakan. Men efter 30 minuter hade den fortfarande inte kommit ut och de fick ta med Annie Tupou och hennes nyfödda dotter till sjukhuset. Lilla Tililia fick genast syrgas medan mamma Annie försökte få ut moderkakan.

Hon lyckades få ut halva moderkakan men då började värkarna igen. Barnmorskorna lyfte på lakanet som Annie hade över sig och chockades över upptäckten.

– ´Det är inte moderkakan, det är ett till barn´ sa en av sköterskorna. Jag blev helt förbluffad och det blev sjuksköterskorna och barnmorskorna också. Jag hade varit gravid med tvillingar och visste inte ens om det. Jag hann föda innan jag hade hunnit gör ett ultraljud så det kunde inte upptäckas att jag faktiskt var gravid med tvillingar, säger hon och fortsätter:

– Jag var i total chock, jag visste inte vad jag skulle säga.

Mamman: Tvillingarna har gjort familjen komplett

Barnmorskorna tog genast med sig den andra tvillingen för att undersöka så att allt såg bra ut, vilket det gjorde. Tvillingarna Tililia och Leylani var så små att de tvingades stanna kvar på sjukhuset en tid för att kunna klara sig.

Men till slut fick de komma hem och träffa syskonen Alisia, 10, Princeton, 9, Sofia, 8, Isaiah, 7, Tobias, 5, Sione, 4, Hendrix, 3 och Katalia, 14 månader. Nu har familjen tio barn som alla är under tio år gamla.

– Tvillingarna har definitivt gjort vår familj komplett. Människor blir chockade när jag berättar hur många barn vi har, men det är verkligen det bästa som har hänt oss, säger 10-barnsmamman.

LÄS OCKSÅ: Mackenzie och Macey opererades i ett dygn – så ser de ut i dag

LÄS OCKSÅ: 31-åriga Britni är mamma till tolv barn – köper 600 blöjor i veckan

FOTO: Privat

FRÅN FÖRSTASIDAN