10-årige Xavior försvann i maj – nu har hans kropp hittats

Xavior Harrelson

Xavior Harrelson, 10, försvann på sin cykel i slutet av maj.
I flera månader sökte polis och ett hundratals personer efter den 10-årige pojken.
Nu har hans kropp hittats på ett majsfält.

Sommarlovet hade precis börjat för Xavior Harrelson. De första dagarna tillbringade han på sin cykel och han trampade ofta omkring i närheten av sin bostad i Iowa, där han bodde tillsammans med sin mamma.

Den 27 maj, tre dagar innan sin födelsedag, kom han inte hem efter en cykeltur på morgonen. Hans mamma anade att det var något som inte stämde och på kvällen anmäldes han försvunnen.

– Xavior är en lycklig pojke som kommer bra överens med sina klasskamrater och som hela tiden ser till att göra lärarna glada. Han är alltid villig att hjälpa till, vara delaktig i samtal, och bjuder på ett leende till alla han träffar, sa hans lärare Marie Boulton till NBC i juni.

Xavior Harrelson

Xavior Harrelson anmäldes saknad den 27 maj, samma dag som han försvann, och i flera månader har man sökt efter den försvunna 10-åringen.

Polisen

Bonde hittade kropp på majsfält – nu bekräftar polis

I flera månader har polis och hundratals poliser sökt efter Xavior. Den 30 september hittade man en kropp i orten Montezuma, samma område som Xavior försvann i. Nu bekräftar polisen att kroppen tillhör den 10-årige pojken.

”Under dagens möte med polisen bekräftade rättsmedicin i Iowa att de upphittade kvarlevorna har testats och tillhör Xavior Harrelson”, skriver polismyndigheten i Poweshiek, Iowa.

Kroppen hittades av en bonde på ett majsfält, beläget strax utanför Montezuma. Bonden kontaktade polis som kom till platsen och snabbt fattade misstankar om att kroppen tillhörde försvunna Xavior.

– Det verkar vara en tonåring och kläderna på kroppen, även om de är smutsiga och sånt, stämmer överens med kläderna som Xavior hade på sig när han försvann, sa assisterande chefen, Mitch Mortvedt, för Iowas kriminalavdelning för KCCI-TV vid tillfället.

Mammans pojkvän dömd till fängelse

Det tog flera veckor innan polis bekräftade att det var Xavior Harrelsons kropp som hittats. Polisen säger att fynden man gjort på platsen gör att man inte kan utesluta att ett brott ligger bakom 10-åringens död.

Xaviors mammas pojkvän dömdes nyligen till fängelse för vapenbrott, men enligt polisen tror man inte han har något med pojkens död att göra.

I nuläget har man ingen misstänkt.

Pojkens mamma har blivit underrättad.

Xavior Harrelson

I flera månader sökte polis och hundratals personer efter försvunna Xavior Harrelson, 10. Nu har man hittats hans kropp på ett majsfält.

POWESHIEK COUNTY SHERIFF'S OFFICE

LÄS OCKSÅ: Treårig pojke DOG under vanligt besök hos tandläkaren

LÄS OCKSÅ: Sjuårig pojke dog efter ätit spaghetti i Italien: ”Otroliga smärta”

Foto: POWESHIEK COUNTY SHERIFF'S OFFICE

Senaste nytt