1/3 varor billigare online än i Ullared: ”Finns många lockpriser”

Dyrt på Gekås? 1/3-del av varorna är billigare online, enligt en undersökning gjord av Pricerunner.

Foto: TT
Många reser långt för att besöka Ullared och finna billiga varor.
Men en undersökning visar nu att en tredjedel av varorna som säljs i det kända varuhuset är billigare att klicka hem online.
Det avslöjar nu Göteborgs-Posten, som tagit del av prisjämförelsesajten Pricerunners undersökning.

Totalt har 785 produkter på varuhuset Gekås jämförts av sajten Pricerunner. Tillsammans med Göteborgs-Posten avslöjar nu prisjämförelsesajten att 34 procent av varorna är billigare online – än hos det populära varuhuset med egen tv-serie.

Trots att många reser både land och rike för att besöka Ullared och shoppa loss, så hade dessa kunnat stanna hemma. För vissa varor åtminstone, enligt Pricerunners undersökning.

Undersökningen visar att det är billigare att klicka hem varor såsom väskor, hud- och hälsoprodukter, teknikprylar och produkter för olika vattensporter online, än att resa långt till Ullared. Men det finns varor som är billigare i det gul-blå varuhuset, enligt Pricerunner. Viss sport- och fritidsutrustning, böcker och prylar inom ljud och bild är värt att resa till för att köpa, än att klicka hem.

”Av nästan 800 undersökta produkter var en av tre dyrare i varuhuset än online", säger vd:n på Pricerunner.

Foto: BYRMO CAROLINA/Aftonbladet

En av tre produkter dyrare i varuhuset än online

”Av nästan 800 undersökta produkter var en av tre dyrare i varuhuset än online. Vi hoppas konsumenter inser att det finns många lockpriser i butiken och kollar upp priset innan de handlar", säger Nicklas Storåkers, vd på Pricerunner, i en kommentar.

I SORG 29-åriga mammans stora tragedi med 9-åriga sonen

I genomsnitt gör en besökare på Gekås en resa till varuhuset på 46 mil tur- och retur, med en genomsnittlig resekostnad på 1 170 kronor. Alla som reser till Ullared spenderar omkring 38,50 kronor per minut i resekostnader. En uppgift som ”Vi Bilägare”, har tagit fram. Pricerunner har tagit med resekostnaden i sin beräkning.

Men det kan finnas anledning att resa till Ullared. I snitt är det 6,5 procent billigare priser på Gekås än online, enligt undersökningen gjord av Pricerunner. Men det gäller att handla på plats för att få det att gå plus, om man räknar in resekostnaden.

”Baserat på det måste kunder handla för 8900 kronor i varuhuset för att spara in resekostnaden. Då genomsnittskunden handlar för 3300 kronor kostar en resa till Gekås Ullared ofta mer än den smakar”, skriver Pricerunner i ett pressmeddelande.

I genomsnitt reser en besökare på Gekås 46 mil, tur- och retur. En kostnad som går upp mot 1 170 kronor, enligt ”Vi Bilägare”.

BYRMO CAROLINA/Aftonbladet

Patrik Levin, vd på Gekås: Vi i genomsnitt alltid är billiga

Göteborgs-Posten, som talar med Gekås nya vd Patrik Levin, 36 år gammal. Han efterträda tv-kända Boris Lennerhov som vd i april 2021. Till Göteborgs-Posten kommenterar han uppgiften att en tredjedel av varuhusets produkter är billigare online.

– Om något så jobbar vi inte med lockpriser eftersom vi inte har några reklamtidningar eller reklam med priser ute på nätet någonstans. Vi har ordinarie priser på vår hemsida, men det är allt, säger vd Patrik Levi till Göteborgs-Posten.

– Vi kommer ju aldrig att kunna möta alla kampanjer hos alla konkurrenter 365 dagar om året, det går inte. Det vi däremot kan säga är att vi alltid har ett lägre ordinariepris hos oss så att vi i genomsnitt alltid är billiga, säger Patrik Levin och tillägger:

– Och om det nu är så att vi möter hela E-handelssverige inkluderat kampanjer och är billigare på två av tre grejer, då skulle jag säga att det är rätt bra jobbat, säger vd:n till Göteborgs-Posten.

Så gjordes undersökningen

Alla produkter och priser har jämförts på plats i Ullared. Varuhuset saknar webb-shop, så Pricerunner har gått igenom produkter och priser fysiskt. Ett urval gjordes då varuhuset i Ullared har för stort sortiment, enligt hemsidan. Undersökningen genomfördes under juni 2021 där vi jämförde priserna på 785 produkter.

KÄLLA: PRICERUNNER

LÄS OCKSÅ: Riksdagsledamot i Budapest – ska stödja HBTQ-aktivister i pridetåget

LÄS OCKSÅ: Änkan Helen, 44, har drabbats av DÖDLIG cancer – döttrarna blir föräldralösa

Foto: BYRMO CAROLINA/Aftonbladet, Thomas Johansson/TT, Hollandse Hoogte/Shutterstock

SENASTE NYTT!