TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Zlatans pappa har aldrig missat en match: "Han är min största supporter"

14 okt, 2014 
AvCharles Thulin
Sefik Ibrahimovic ser till att grannskapet hör när sonen gör mål.
Annons

Zlatan Ibrahimovic, 33, blev 2011 omnämnd som ett tänkbart ansikte att pryda 200-kronorsedeln med motiveringen att han är en av Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna. En stor del av svenska folket älskar att följa giganten i både landslagströjan och på hans aktuella klubbadress. En lika stor del älskar när han briljerar med sin säregna förmåga att göra mål från helt omöjliga lägen och vinklar.

Den som jublar allra mest när Zlatan nätar är Sefik Ibrahimovic, 63 – Zlatans pappa.

Han missar inte en enda match. Sefiks vardagsrum hemma i Malmö är fullt med minnen från sonens gedigna karriär. I dokumentären “Ibrahimovic – Från Rosengård med mer än ett mål” får tittarna se Sefik när han följer sonen från tv-soffan.

Väggarna pryds av Zlatantröjor och Zlatanbilder där han tar emot priser. Åtta porträtt visar Zlatan när han tar emot Guldbollen vid åtta tillfällen, det årliga priset som delas ut till Sveriges bästa fotbollsspelare. För Sefik kan det dock bli problem om sonen kammar hem fler Guldbollar – utrymmet på väggarna räcker inte till.

Annons

– Det finns plats för nian och tian. Sen får han avsluta sin europeiska karriär. Då behöver han inte tävla mer, säger Sefik i dokumentären.

Så fort sonen gör mål är Sefik noga med att hela grannskapet ska höra det. Han har sin egen ritual för att fira målen.

– Det är något som han började med. Hans sätt att fira mitt mål och visa att han är min pappa. Den atmosfären jag känner inne på arenan ser han till att det blir runt omkring honom så att grannarna fattar att jag har gjort mål. Pappa följer matchen från vardagsrummet och tutar med sin egen tuta, måltutan. Han är min största supporter, säger Zlatan.

När Zlatan blev det svenska landslagets meste målgörare under hösten 2014 gratulerade Sefik sin son.

– Nu är det 50 mål men du kommer att nå 70 mål, sa han till sonen.

–Pappa är nöjd, det är det viktigaste, sa Zlatan då.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons