ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Zlatan om samtalen med sonen på läktaren: ”Inte som sin pappa...”

16 dec, 2022 
Maja Slobodnik
Zlatan och sonen Maximilian på läktaren.
På grund av sin knäskada sitter Zlatan på läktaren under Milans matcher.
Ett ypperligt tillfälle att ge sonen Maximilian tips och trix för att bli en bättre fotbollsspelare.
– Jag förklarar att alla kan göra misstag, för de känner av en press, säger Zlatan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Zlatans omtalade video med Silvio BerlusconiBrand logo
Zlatans omtalade video med Silvio Berlusconi

Zlatan Ibrahimovic, 41, har dragits med en knäskada sedan säsongsavslutningen i somras. Under sin skadeperiod har svensken tagit plats på läktaren. Ofta syns han tillsammans med sonen Maximilian, 16, som spelar i AC Milans ungdomslag. Tvåbarnspappan Zlatan berättar att han tar tillfället i akt att förbättra sönernas fotbollskunskaper från sidlinjen, rapporterar SVT.

– Där kan de se vad jag menar när jag har förklarat. Jag förklarar att alla kan göra misstag, för de känner av en press – precis som för deras pappa. Jag säger till mig själv att misstag inte får hända, att det är omöjligt men i verkligheten, Ibra kan göra misstag. Om Ibra kan göra misstag så kan alla göra det, säger Ibrahimovic i fotbollsklubbens kanaler.

Annons

Maximilian och Vincent coachas av pappa Zlatan

Det var efter Milans vinst i säsongsavslutningen som klubben meddelade Zlatans knäskada. Sedan dess har han opererats och trots att han inte riktigt återhämtat sig har klubben förlängt svenskens kontrakt.

– Jag mår bra och det går framåt för varje dag. Jag följer planen som jag ska följa men tyvärr finns det inget datum för Ibras återkomst, berättar Zlatan.

Zlatan och sonen Maximilian på läktaren.
Under Milans matcher får sonen Maximilian lektioner av pappa Zlatan som lär honom allt han kan.

Men tiden på läktaren är inte ödslad tid, men den som gynnas främst är sonen, tillika talangen, Maximilian. Han går i pappas fotspår och Zlatan ser till att lära honom och lillebror Vincent, 14, allt ”Ibra” kan.

Annons

I en intervju på Milans officiella kanaler förklarar fotbollsproffset att han ger sönerna många råd och råden är enklare att förklara när spelarna är ”in action”.

”Man ska inte jämföra...”

Zlatan berättar att Maximilian och Vincent ibland inte lyssnar på sin pappas tips eftersom att de har andra förebilder.

– Visst, det går väl an, säger Zlatan obrydd men aningen stött.

Han får sedan frågan om han tycker att sönernas spel påminner om hans eget – en fråga Zlatan känner sig kluven till att svara på.

Zlatan intervjuas på en strand i Dubai.
I en intervju i Milans officiella kanaler berättar han att sönerna inte borde jämföras med sin pappa.

– Jag anser att alla har en egen identitet och en egen karaktär, och en egen spelstil. Om nån skulle vara lik mig... Det är orättvist med såna jämförelser för det blir jobbigt för den personen. Alla är unika, säger Zlatan och fortsätter:

Annons

– De är inte som sin pappa. Man ska inte jämföra för de är unga och behöver ha kul. De måste må bra och trivas med det de gör.

FOTO: Youtube

Annons