TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Zlatan om pikarna från barnen efter svåra skadan: ”De retar upp mig”

17 nov, 2017 
Lina Arvidsson
Sex månader har gått sedan Zlatan Ibrahimovic drabbades av sitt livs värsta skada. Nu berättar han om rehabiliteringsperioden och om hur det påverkat familjen.
Annons

För ett halvår sedan skadade sig fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic, 36, under en match. Efter en luftduell med en Anderlecht-försvarare vek sig knät och Zlatan föll ihop.

Det visade sig att han hade skador på både främre och bakre korsbandet i sitt knä. I en intervju med Jan Gradvall berättar han att han inte hade ont och att han trodde att han skulle kunna resa sig och fortsätta. Men så var inte fallet.

– Då var jag skadad och det började snurra i huvudet. ”Vad händer?” Det var en månad kvar till säsongens slut. ”Vad ska jag göra? Jag är 35 år, hur ser framtiden ut?”, berättar Zlatan i intervjun.

Att ge upp fotbollen var inget alternativ för Zlatan, och efter skadan har han satsat helhjärtat på rehabilitering.

– Nu har det gått 18 veckor sedan jag opererade mig, och jag vet vad som har hänt varje dag. Från kryckor, från att ligga i sängen mer än tolv timmar under dagen utan att kunna röra sig, bara ligga stilla i sängen och känna sig paralyserad, säger han och fortsätter:

Annons

– Jag är en person som tränar, tränar och tränar. Jag har alltid sagt att hårt arbete alltid ger tillbaka. Det är min filosofi, säger Zlatan Ibrahimovic.

För Zlatan har det varit viktigt att inte låta skadan gå ut över sina söner Maximilian, 11, och Vincent, 9. Han anstränger sig för att vara en bra pappa och vill inte att de ska se honom som “den skadade fotbollsstjärnan”.

– Om de ser mig som stark så tänker de att de är starkare än jag. Det är så de funkar. De är bättre än jag och starkare än jag. I vår familj handlar det inte om fotbollsspelaren, vi håller det utanför. Det får inte hända att fotbollsspelaren Ibrahimovic kommer hem till familjen, för de är lika viktiga om inte viktigare i vår familj. Det är de som är framtiden, säger Zlatan.

Men han berättar också om hur barnen använder sig av humor för att visa sin kärlek till honom.

– Det är mer nu som jag kanske guidar dem om de spelar fotboll. ”Försök skjuta så”. Då säger de att jag själv inte kan skjuta för att jag har ont i knät. Det är mer på den nivån, att de retar upp mig. Men det är bra, det triggar mig, säger Zlatan.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons