LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Zlatan Ibrahimovics 15-årige son stoppas – det här får han inte prata om

02 dec, 2023 
Zlatan Ibrahimovics son Vincent går i sin pappas fotspår och satsar stenhårt på fotbollen.
Snart kommer även Vincent befinna sig i Sverige för ett träningsläger med landslaget.
Men det är något som sonen stoppas från att göra under lägret.
– Hans pappa är ju en av Sveriges bästa spelare genom tiderna, det är vi fullt medvetna om, säger förbundskaptenen Axel Kjäll till Expressen.
Annons
Kungens första ord om att Zlatan slutat med fotbollBrand logo
Kungens första ord om att Zlatan slutat med fotboll

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Zlatan Ibrahimovics son Vincent, 15, satsar stenhårt på fotbollen precis som sin pappa och nyligen blev han uttagen till ett träningsläger med landslaget.

Nästa vecka bär det av mot Sverige och Bosön för landslagsläger med P15-landslaget. Vincent har tagits ut av förbundskapten Axel Kjäll till lägret på Bosön utanför Stockholm.

Kjäll berättar för Expressen att det innebär ett större medialt intresse än vanligt.

– Vi har haft en sådan här samling tidigare och jag som kommer från klubblagsmiljö i Örebro har ju varit med om ett medialt intresse tidigare. Men att det är stort intresse runt våra landslag är jättekul. Det är 66 jätteduktiga spelare som vi kommer få se på Bosön också, några gör sitt första läger och andra har varit med tidigare. Men det stora intresset är bra för svensk fotboll, säger Axel Kjäll.

Zlatan Ibrahimovic stoppar 15-åriga sonen – får inte prata om lyckan

Fotbollsförbundet har beslutat att i första hand inte låta Vincent Ibrahimovic göra intervjuer under lägret.

Annons

Det finns en medieavdelning som stöttar upp.

– I och med att det finns ett intresse från media har vi en medieavdelning som stöttar oss för att skapa bra förutsättningar för oss och spelarna på Bosön, säger Kjäll.

– Vår målsättning att alla spelare ska få så bra sportsliga förutsättningar som möjligt, som för Vincent i det här fallet. Men sådant diskuterar vi inför varje läger hur vi gör det så bra som möjligt inför varje läger. Men det har varit större medialt intresse inför det här lägret, så det har vi diskuterat.

Dialogen med Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger

Det hålls alltid en dialog med föräldrarna till spelarna. Även så i det här fallet med Ibrahimovics. Kjäll förklarar att eftersom det är Vincents första läger är intresset från media då större.

Annons

– För alla spelare som är med inför ett läger så kollar vi om det är något... jag har dialoger med klubbarna kring deras fysiska status så att de är friska när de kommer. Vi har ju en dialog med alla föräldrar som har barn i de här åldrarna i landslagen om vi bedömer att det behövs, säger han och avslutar:

– Men vi gör alltid bedömningar om vad som är bäst för den enskilda spelaren. Han är på sitt första läger. Vi tittar på dem spelare för spelare, sen har mediebiten blivit större inför det här lägret med tanke på att det är Vincents första läger. Hans pappa är ju en av Sveriges bästa spelare genom tiderna, det är vi fullt medvetna om.

FOTO: Motorsport Images/TT, Italy Photo Press

Annons