ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Zlatan och Helena Seger i stor konflikt – vägrar flytta: ”Utnyttjar”

30 aug, 2023 
Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic i konflikt med en av sina hyresgäster.
Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger äger en fastighet i Stockholm.
Nu har paret hamnat i en konflikt med en hyresgäst, enligt Hem & Hyra.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Noah från Umeå gör succé på sociala medierBrand logo
Noah från Umeå gör succé på sociala medier

Fastigheten, i den välbärgade stadsdelen Östermalm, köptes av Zlatan Ibrahimovic, 41, och Helena Seger, 53, i april 2022

Paret betalade 130 miljoner kronor, men knappt ett år senare hamnade de i en besvärlig situation eftersom en av hyresgästerna nu valt att stämma paret.

Hyresgästen hade hyrt en lägenhet på 40 kvadratmeter i fastigheten, i andra hand, genom ett uthyrningsföretag för 12 000 kronor i månaden.

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger i parets Ferrari.

Vägrar att flytta

Kontroversen eskalerade i början av 2023 när hyresgästen fick en uppsägning på grund av att fastigheten ska renoveras. Hyresgästen och dennes juridiska ombud hävdar att lägenheten ändå ska få behållas med samma rättigheter som någon som hyr i första hand – i enlighet med en tidigare dom i Högsta domstolen.

Annons

Då fick en man som hyrt en lägenhet via ett liknande uthyrningsföretag nämligen bo kvar – eftersom HD ansåg att företaget agerat som mellanhand så att fastighetsägaren kunnat ta mer betalt i hyra.

Dokument som tidningen Hem & Hyra tagit del av indikerar att fastighetsägaren, det vill säga Zlatan Ibrahimovic, inte avser att gå med på hyresgästens begäran eftersom avtalet med uthyrningsföretaget har avslutats.

Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic har hamnat i en rättslig tvist.

Stöttas av experten

Bengt Öhman, en juridisk expert inom Hyresgästföreningen, stöttar hyresgästens rätt i tvisten. Han betonar problematiken med hyresvärdar som nyttjar oegentliga metoder för att kringgå lagstiftning och maximera hyresintäkter.

Att hyresvärdar använder bulvanföretag för att ta ut högre hyra och runda hyreslagen är ett jätteproblem. Vår medlem kände inte till sina rättigheter innan han tog kontakt med oss, och det gäller faktiskt de flesta hyresgäster, säger han till Hem & Hyra, och fortsätter:

– Hyresvärdarna utnyttjar deras okunskap och trängande behov av bostad för att tjäna mer pengar, det är det värsta sättet att tjäna pengar på. Hyresgästerna får bo på nåder, betala höga hyror och kan med kort varsel tvingas flytta.

FOTO: TT/ARKIV

Annons